Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatorta Momony konyhájából

Répatorta Momony konyhájából
Répatorta Momony konyhájából
80 perc / előkészület: 10 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát először muffinformában ettem, kolléganőm hozta csak úgy.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Muffin formában is sülhet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba belereszeljük a répát.
  2. A margarint megolvasztjuk, ráöntjük a reszelt répára, majd hozzáadjuk a folyékony margarint és a mézet, és az egészet összekeverjük.
  3. A tojásokat a cukorral habbá verjük, és rátesszük a répás keverékre.
  4. Az átszitált lisztet, sütőport, a finomra őrölt mandulát, a sóval és a fahéjjal először szárazon összekeverjük, majd a tojásos, répás masszához adjuk, és összekeverjük.
  5. A kész tésztát egy sütőpapírral bélelt vagy margarinozott, lisztezett kapcsos tortaformába tesszük, és előmelegített sütőben 65-70 percig sütjük. Tűpróba!!!
  6. Ha kedvünk úgy tartja, tehetünk rá citrommázat.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 23-25 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 404
elküldve: 3
receptkönyvben: 47
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Momony

Mióta szakács: 2012.09.01.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

répás muffin, répás-mandulás torta, egyszerű répatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

416
tojás 4 db
cukor 35 dkg
méz 5 dkg
sárgarépa 45 dkg
finomliszt 25 dkg
mandula 10 dkg
1 csipet
sütőpor 0.5 csomag
fahéj 1 kávéskanál
margarin 10 dkg