r
Nosalty Logó

Répatorta karamell öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Répatorta karamell öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tortához

Az öntethez

Összesen 497 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tortához

Az öntethez

Összesen 3967 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tortához

Az öntethez

Összesen 301 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1160 micro
  • β-karotin
    2776 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 497 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    202.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7045.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1544 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    2806 mg
  • Nátrium
    2067 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.9 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2880 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    643 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22211 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1867 micro
Összesen 3967 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    703 micro
  • β-karotin
    1683 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 301 Kcal

Hozzávalók

A tortához

Az öntethez

Elkészítés

A tortához

  1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. A répát kis lyukú reszelőn lereszeljük, és a levét kinyomkodjuk. A nádcukrot kicsit megdaráljuk, hogy finomabb szemű legyen. Szétválasztjuk a tojásokat.
  2. A fehérjékből lágy habot verünk, majd lassanként hozzáadjuk a cukor egyik felét, és kemény habbá verjük. Egy másik tálban a tojássárgájákat a cukor másik felével alaposan felhabosítjuk (5 perc), majd hozzáöntjük az olajat és a répát, valamint a citromlevet és a vaníliakivonatot, és ezekkel is kikeverjük.
  3. A tojássárgájás keverékbe szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket, és a robotgéppel tovább vegyítjük (ha túl sűrű, hozzáadunk egy kicsit a tojásfehérjés habból, és azzal is elkeverjük).
  4. Fakanállal óvatosan a masszához forgatjuk a fehérjés habot.
  5. A kész masszát egy kivajazott-lisztezett kerek tortaformába öntjük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  6. Mialatt a torta sül, elkészítjük a karamell öntetet. Ehhez alacsony lángon egy lábasban karamellizáljuk a cukrot. Ezután levesszük, és hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzáöntjük a tejszínt. Visszatéve folyamatosan kevergetjük, míg egynemű öntetet nem kapunk (a karamellizált cukor megkeményedésétől nem kell megijedni, teljesen fel fog oldódni).
  7. Az elkészült tortára öntjük-simítjuk az öntetet.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3750
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 05.

Receptkategóriák

Húsvét közeledtével készítettem el először ezt a tortát, és egyből felkerült a kedvencek listájára. Nincs répaíze, viszont a répától a tészta kifejezetten finom lesz, nem szárad ki és nem igényli, hogy bármilyen tölteléket használjunk hozzá - a karamellel viszont kifejezetten passzolnak, különösen, hogy a barna (nád) cukor eleve egy kis karamelles jelleget ad neki. Mivel próbálok odafigyelni arra, hogy sütik esetében is egészséges alapanyagokat használjak, egyébként is nyerő nálam a zabliszt, de ennek a tortának a rusztikusságához kifejezetten illik, így annak is javaslom kipróbálni, aki egyébként fehér lisztet szokott használni. A receptet sok répatorta-recept alapján, a saját szempontjaim alapján alakítottam ki. Azt nem mondom, hogy diétás, de tökéletes választás lehet olyankor, ha a családban van, aki odafigyel arra, mit eszik, de olyan is, akinek csak az a fontos, hogy finomat kapjon.:-)

Hozzávalók

A tortához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

5 élelmiszer, ami rontja a rosacea tüneteit

A rosacea egy nagyon kellemetlen bőrbetegség, ami a zavaró fizikai tünetek miatt nemcsak a mindennapjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az önértékelésünkre is. Sajnos teljesen megszüntetni nem tudjuk, ám egyes életmódbeli változtatásokkal nagyon sokat enyhíthetünk rajta.

Nosalty

További cikkek