r
Nosalty Logó

Répatorta citrommázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bokine
Répatorta citrommázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 712 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 2846 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 275 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1068.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.1 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3687 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 712 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    98.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4273.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1150 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    1265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.4 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1641 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    14748 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 2846 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    601 micro
  • β-karotin
    1432 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 275 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Torta készítése:
  2. A répát megtisztítjuk, lereszeljük nagylyukú reszelőn, egy pici cukorral megszórjuk és állni hagyjuk. Kinyomkodjuk a levet belőle.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét habnak felverjük.
  4. A lisztet, réteslisztet, egy csipet sót, cukrot és a sütőport szárazon összekeverjük.
  5. Apránként hozzáadjuk a tejet, olajat és a 2 tojás sárgáját és egy fél citrom reszelt héját. Ezt nagyon alaposan kikeverjük géppel.
  6. A végén hozzáadjuk a kicsavart, reszelt répát. Ezt már csak kanállal, hogy ne törjenek meg a répaszálak.
  7. Legvégén óvatosan belekeverjük a tojásfehérjét is.
  8. 27 centiméteres, kapcsos tortaformába öntjük, melyet előtte kipapírozunk.
  9. Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 percig és 165 fokon további 10-15 percig sütjük. Tűpróba!
  10. Ha kész, rögtön kivesszük a formából és leszedjük a papírt róla.
  11. Máz készítése:
  12. Egy egész citrom levét kicsavarjuk, leszűrjük és annyi porcukrot keverünk hozzá, hogy nagyon sűrű legyen.
  13. Rákenjük a kihűlt tortára, ami szépségesen rádermed. (Habzsákból nyomtam rá és vizes késsel simítottam el.)
  14. Reszelt répával, szeletelt mandulával és citromkarikával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 32954
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 11.

Ajánló

 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kolléganőm említette, hogy nem evett még répatortát. Én sem, így hát kipróbáltam ezt a receptet.  A innen háromféle receptet másoltam, de egyik sem tetszett, mert az egyikben sok volt a répa, a másikban a cukor. Hát el kezdtem alkotni, ez lett belőle. Nagyon érdekes ízhatású, az édes süti a savanyú mázzal.... Sütés után kicsit összeesett, de így is jó a magassága.  Azt már tudom, hogy muffint nem sütök belőle:).

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek