r
Nosalty Logó

Répás sajttorta

convecteur temporel
Répás sajttorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Répás rész

Sajttorta rész

Díszítéshez

762
Kalória
12.4g
Fehérje
65.7g
Szénhidrátok
50.5g
Zsír
86.7g
Víz
152.9g
Koleszterin
1.6g
Rost
37.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Répás rész

Sajttorta rész

Díszítéshez

Összesen 762 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Répás rész

Sajttorta rész

Díszítéshez

Összesen 3047 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Répás rész

Sajttorta rész

Díszítéshez

Összesen 283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    928 micro
  • β-karotin
    2245 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 762 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    202 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1365.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    346.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1667 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    763 micro
  • α-karotin
    3713 micro
  • β-karotin
    8981 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 3047 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    347 micro
  • β-karotin
    839 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 283 kcal

Elkészítés

Répás rész

  1. Reszeljük le a sárgarépákat.
  2. A cukrot a vanília aromával és a tojással fehéredésig keverjük. (Persze nem lesz annyira fehér, mintha fehér cukorból lenne.) Majd hozzáöntjük az olajat.
  3. Összeszitáljuk a lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket, majd ezt a száraz keveréket hozzáadjuk a cukros keverékhez, és jól kikeverjük.
  4. Végül hozzákeverjük a lereszelt répát is.

Sajttorta rész

  1. Krémesre keverjük a hozzávalókat.
  2. A formákat vajjal vagy olajjal vékonyan kikenjük, mindegyikbe kanalazunk egyet a répás masszából, majd a sajtos masszából, ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak.
  3. Süssük a formácskákat 175 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig (alsó-felső sütés). Ha pirulna a teteje, lefedjük alufóliával. Akkor van kész a süti, ha már csak a tészta közepe remegős, tűpróbával ellenőrizzük. Ha késznek ítéljük, kikapcsoljuk a sütőt és résnyire kinyitjuk az ajtaját.
  4. Hagyjuk teljesen kihűlni, legjobb egy estét pihentetni a hűtőben, így könnyebben tálalható lesz.

Díszítéshez

  1. Kemény habbá verjük a tejszínt, és azzal tálaljuk a süteményt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A Blikk Nők Konyha áprilisi magazinjában leltem erre a receptre, és mivel nálunk a két nagy kedvenc a répa és a sajttorta, biztos voltam benne, hogy ezt el kell készítenem. Illetve az újságban a képen szép csíkos a süti, hát nekem nem lett az, csak réteges, ellenben nagyon nagyon finom. Nem egy nagyon édes sütemény, nincs benne sok cukor, kellemes desszert. Az eredeti recept négy kis mini tortaformát írt sütéshez, nekem sajnos az nem volt, így szilikonos muffin formákban és a képen is látható szív formában sütöttem. Érdemes egy napot pihentetni a kész sütiket, hiszen a sajtréteg majd a hűtés során dermed meg. Nagyon fincsi süti, mindenkinek ajánlom!!!

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...