Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répás sajttorta

Répás sajttorta
Répás sajttorta
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Blikk Nők Konyha áprilisi magazinjában leltem erre a receptre, és mivel nálunk a két nagy kedvenc a répa és a sajttorta, biztos voltam benne, hogy ezt el kell készítenem. Illetve az újságban a képen szép csíkos a süti, hát nekem nem lett az, csak réteges, ellenben nagyon nagyon finom. Nem egy nagyon édes sütemény, nincs benne sok cukor, kellemes desszert. Az eredeti recept négy kis mini tortaformát írt sütéshez, nekem sajnos az nem volt, így szilikonos muffin formákban és a képen is látható szív formában sütöttem. Érdemes egy napot pihentetni a kész sütiket, hiszen a sajtréteg majd a hűtés során dermed meg. Nagyon fincsi süti, mindenkinek ajánlom!!!

hozzávalók / 4 adag

Répás rész

Sajttorta rész

Díszítéshez

ajánlat

Én a tejszínes díszítést kihagytam, illetve a répás réteghez az eredeti recept szerint a fűszerezés: 1/2 tk fahéj, őrölt szerecsendió, őrölt szegfűszeg, nekem ezek sajnos nem voltak, ezért használtam mézeskalács fűszerkeveréket. Nekem kb. 30 perc biztosan kellett a sütihez, de ez nagyon sütőfüggő, így ajánlatos ránézni. Én tejfölből már mindig csak házit, zsírosabbat, ízesebbet használok. Szerintem sokkal finomabb. Egy jó kis kávézgatás mellé ajánlom! Nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

Répás rész

  1. Reszeljük le a sárgarépákat.
  2. A cukrot a vanília aromával és a tojással fehéredésig keverjük. (Persze nem lesz annyira fehér, mintha fehér cukorból lenne.) Majd hozzáöntjük az olajat.
  3. Összeszitáljuk a lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket, majd ezt a száraz keveréket hozzáadjuk a cukros keverékhez, és jól kikeverjük.
  4. Végül hozzákeverjük a lereszelt répát is.

Sajttorta rész

  1. Krémesre keverjük a hozzávalókat.
  2. A formákat vajjal vagy olajjal vékonyan kikenjük, mindegyikbe kanalazunk egyet a répás masszából, majd a sajtos masszából, ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak.
  3. Süssük a formácskákat 175 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig (alsó-felső sütés). Ha pirulna a teteje, lefedjük alufóliával. Akkor van kész a süti, ha már csak a tészta közepe remegős, tűpróbával ellenőrizzük. Ha késznek ítéljük, kikapcsoljuk a sütőt és résnyire kinyitjuk az ajtaját.
  4. Hagyjuk teljesen kihűlni, legjobb egy estét pihentetni a hűtőben, így könnyebben tálalható lesz.

Díszítéshez

  1. Kemény habbá verjük a tejszínt, és azzal tálaljuk a süteményt.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 245
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

convecteur temporel

Mióta szakács: 2010.09.13.
9 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sárgarépás sajttorta, krémsajtos répatorta, sajtos-répás torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

761
barna cukor 80 g
vaníliaaroma 1 teáskanál
tojás 1 db
napraforgó olaj 90 ml
finomliszt 110 g
fahéj 1 kávéskanál
mézeskalács fűszerkeverék 1 kávéskanál
sárgarépa 120 g
szódabikarbóna 1 teáskanál
tömlős krémsajt 230 g
cukor 60 g
tojás 1 db
finomliszt 1 csapott ek
vaníliaaroma 1 teáskanál
tejföl 50 g
habtejszín 200 ml