r
Nosalty Logó

Régimódi tejfölös fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
Régimódi tejfölös fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A fánkhoz:

A mázhoz:

Összesen 985 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A fánkhoz:

A mázhoz:

Összesen 3933 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A fánkhoz:

A mázhoz:

Összesen 285 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2102.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    1797 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.3 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 985 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    172.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8409 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    7186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.1 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    611 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 3933 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 285 Kcal

Hozzávalók

A fánkhoz:

A mázhoz:

Elkészítés

A fánkhoz:

  1. Egy elektromos mixer segítségével kb. 2 perc alatt elkeverjük a cukrot, a tojásokat, a vajat és a vanília aromát.
  2. Ezt követően hozzáadjuk a tejfölt és az összes száraz hozzávalót. Jól kikeverjük.
  3. Egy meglisztezett felületre kanalazzuk a tésztát. A tésztára is hintünk a lisztből, majd kézzel szép simára kidolgozzuk. Gombócot formázunk belőle, és kb. 1 ujjnyi vastagra sodorjuk a tésztát.
  4. Egy nagy, kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk, és minden nagy kört még kiszaggatunk egy kis kör alakú kiszúróval.
  5. A tűzhelyen felmelegítjük az olajat, majd belehelyezzük a fánkokat. Mindegyik oldalát aranybarnára sütjük.
  6. Egy papírtörlővel bélelt tálcára helyezzük a kisült fánkokat.
  7. Hagyjuk őket hűlni.

A mázhoz:

  1. A porcukrot a vanília aromát és a vizet kikeverjük. A máznak folyósnak kell lennie, de nem szabad túl vékony réteget képeznie a fánkokon.
  2. A fánkokat egyenként belemártjuk - az alját és a tetejét is - a mázba. Egy rácsra helyezzük a fánkokat, és hagyjuk, hogy megszilárduljon a máz rajta.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 26 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1980
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Régimódi tejfölös fánk
La fée de cuisine 122 recept

Ez egy könnyedén és gyorsan elkészíthető fánk. A szerecsendiónak és a vaníliának köszönhetően nem csak az íze, de az illata is fenséges. Az ember egyszerűen nem tud ellenállni neki. A nagymamám előszeretettel készíti ezt a fajta fánkot, hiszen nem kell kelesztenie, így gyorsabban elkészül vele. Ebből a mennyeiségből 20 db fánk lesz.

Hozzávalók

A fánkhoz:

A mázhoz:

Címlapról ajánljuk

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.

Nosalty

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!