r
Nosalty Logó

Red velvet cake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 739 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7393 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 317 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 739 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    102.1 g

Zsír

  • Összesen
    442.7 g
  • Telített zsírsav
    203 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3562.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    938 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1359 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    765.1 g
  • Cukor
    471 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    834.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2906 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    260 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2855 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 7393 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 317 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Egy nagy tálba öntjük a felkockázott puha vajat, majd a cukor harmadával habosra keverjük. Jöhetnek a tojások és a fennmaradó cukor, folyamatos keverés mellett, részletekben.
  2. Hozzáadjuk a vaníla aromát, majd a piros ételfestéket, amit kis részletekben adagolunk a masszához, míg elérjük a kellően piros színt.
  3. Belekeverjük a piros masszába az írót, majd részletekben a lisztet és a sót. Az ecetbe szórjuk a szódabikarbónát (vigyázat, habzik), majd hozzáadjuk a masszához.
  4. Három részre osztjuk a keveréket, majd egyesével kisütjük a sütőpapírral bélelt 20-22cm-es tortaformában 180 fokon, piskótánként kb. 25 perc alatt.

A krémhez

  1. Előveszünk két közepes méretű tálkát, majd elkészítjük a krémet.
  2. A mascarponét elkeverjük a cukrokkal, egy másik tálban pedig keményre verjük a hideg habtejszínt, majd beleöntjük a mascarpones tálba és jól összekeverjük. Lehűtjük.
  3. A kisült piskótákat megtöltjük a krémmel, végül a tetejét és az oldalát is bevonjuk.

A díszítéshez

  1. Végül a tortát megszórjuk a cukorkákkal, majd néhány óra hűtőben pihentetés után fogyaszthatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 23028
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Red velvet cake, azaz a vörös bársonytorta Amerika egyik legnépszerűbb tortája, ami tökéletes választás bármilyen ünnepre. Szív alakban elkészítve akár Valentin-napra is! ;)

Hozzászólások

Sóskaramell

ecetbe a szódabika? Akkor semlegesítik egymást, és a buborékok már létre sem jöhetnek a tésztában! Szerintem a savnak és a lúgnak a tésztán belül kell találkoznia. Pl a szódabika a lisztbe keverve jó, az író (savas) , vagy kis ecet is jó pedig a folyadék részbe, összekeverés után azonnal süt?, hogy a keletkez? buborékok lazítsák a tésztát... Szerintem...

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek