r
Nosalty Logó

Fordított mangós-málnás gyors süti

Nihonka
Fordított mangós-málnás gyors süti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

179
Kalória
2.2g
Fehérje
19.8g
Szénhidrát
10.6g
Zsír
22.8g
Víz
18.6g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
10.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1796 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 179 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    105.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    197.7 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    227.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    690 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 1796 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 289 kcal

Elkészítés

  1. Egy 20 cm átmérőjű kerek formát béleljünk ki sütőpapírral. Ezután a mangó gyümölcsöket elhelyezzük a forma aljában, a köztes hézagokba pedig beleszórjuk a málnákat. Megszórjuk a búzadarával, majd az erythritollal.
  2. A cukrot, tojást, olajat, joghurtot és reszelt citromhéjat egy nagyobb tálban krémesre keverjük. Azután hozzáadjuk a lisztet, kókuszreszeléket, sütőport, és ismét jól összekeverjük.
  3. A tésztát ráöntjük a mangós-málnára, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük. közben érdemes alufóliával lefedni, ha túlságosan barnulna.
  4. Sütés után a formában hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd egy grillezőtepsi rácsára kiborítjuk a mangós oldalával fölfelé, és finoman lehúzzuk a süteményről a sütőpapírt.
  5. Szórjuk meg porcukorral, majd néhány percre tegyük vissza a sütőbe, hogy a cukor megolvadjon, és enyhén karamellizálódjon rajta. Ezután várjuk meg, míg kihűl, és szeletelhetjük is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20cm

A fagyasztóban lévő gyümölcsöket szerettem volna felhasználni, így készült ez a sütemény. Ha nincs otthon mangó, akkor finom barackkompóttal is, csak össze kell keverni, és már mehet is a sütőbe.

Nosalty stories

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...