r
Nosalty Logó

Rántotthús-torta

NS
Rántotthús-torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Díszítés

1010
Kalória
43.2g
Fehérje
45.1g
Szénhidrátok
72.9g
Zsír
273.8g
Víz
204.9g
Koleszterin
4.3g
Rost
5.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A körethez

Díszítés

Összesen 1010 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A körethez

Díszítés

Összesen 6056 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A körethez

Díszítés

Összesen 168 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    72.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1030.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    273.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1010 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    258.9 g

Zsír

  • Összesen
    437.7 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    192 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    1229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6182.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    3219 mg
  • Nátrium
    1586 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1642.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1229 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    100 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    299 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    1273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    676 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 6056 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, és besózzuk.
  2. Hagyományos módon liszt-tojás-zsemlemorzsa kombinációval bepanírozzuk, és olajban kisütjük.
  3. Papírszalvétára szedjük ki az olajból, hogy a felesleges zsiradék leitatódjon róla.

A körethez

  1. A meghámozott burgonyát felkarikázzuk, és sós vízben puhára főzzük.
  2. Leszűrve kézi mixerrel (vagy krumplinyomóval) összetörjük, és még forrón hozzáadjuk a margarint, hogy teljesen felolvadjon. Hozzáadjuk a tejfölt és ízlés szerinti sót, majd addig keverjük, amíg krémes állaga nem lesz.

Díszítés

  1. A céklát megfőzzük, és még melegen megszabadítjuk a héjától. Cikkekre vágjuk, és ízlés szerint beízesítjük.
  2. Egy 30 cm-es tortaforma szélét kibéleljük a megsült hússzeletekkel, és közepére belehalmozzuk a krumplipürét.
  3. A torta tetejét a céklasalátával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 30 perc

Édesanyám születésnapjára készítettük nővéremmel. A rántott húst mindig és minden mennyiségben szereti anyu. Nagyon meglepődött, majd miután elfújta a gyertyát, jóízűen befaltuk a különleges tortát.

További receptek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...