r
Nosalty Logó

Torta Pasqualina

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Torta Pasqualina
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 595 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3574 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1492.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    370 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4139 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9064 micro
Összesen 595 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    140.5 g

Zsír

  • Összesen
    264.8 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8957.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    2898 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    542 mg
  • Foszfor
    2294 mg
  • Nátrium
    3039 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1093.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3322 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    2220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1030 micro
  • Kolin:
    1048 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24832 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54384 micro
Összesen 3574 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1240 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2715 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kinyújtunk 1 mm vastagra, melyet 4-4 rétegben használunk a torta alsó és a felső részén.
  2. Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, dinszteljük meg rajta az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a megtisztított, csíkokra vágott spenótot, pároljuk 2 percig, amíg összeesik. Húzzuk le a tűzről, és hűtsük ki. Ha kihűlt, kézzel nyomkodjuk ki belőle a nedvességet, és ha szükséges, vágjuk kisebb darabokra a spenótleveleket, hogy a ricottával egyenletesen el tudjuk majd keverni.
  3. Egy keverőtálban villával keverjük össze a ricottát, spenótot, zöldfűszereket, a reszelt sajtot, és adjunk hozzá 2 felvert tojást. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Olívaolajjal kenjünk ki egy kapcsos tortaformát. Lisztezzük meg a nyújtódeszkát és egy tésztagombócot is, és nyújtsuk 1 mm vastagságúra, majd helyezzük a tortaforma aljába úgy, hogy a tészta túlnyúljon a forma peremén (ezt a tésztát kell majd a tetejére visszahajtani). Olajozzuk be a tészta tetejét, és ismételjük meg a műveletet további 4 réteg tésztával.
  5. Kanalazzuk a ricottás keveréket a tésztára. Egy evőkanállal csináljunk 4 mélyedést a töltelékbe, ezekbe óvatosan üssük bele egyesével a tojásokat (nyersen!).
  6. Amikor kész, elkezdjük a tésztarétegeket egymásra helyezni, s mint az előzőekben, itt is minden réteget megkenünk olívaolajjal. Amikor elfogyott a tészta, éles késsel levágjuk a peremen túllógó rétegeket, és szorosan visszahajtjuk a széleket, hogy lezárjuk az oldalát. Villával megszurkáljuk a tetejét, majd kicsit beolajozzuk, és megkenjük tojással. 45-50 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  7. A formában hagyjuk kihűlni, langyosan felszeleteljük, így a legfinomabb.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4227
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokat gondolkodtam, hogy édes vagy sós húsvéti finomság legyen, amit hozok, de annyi édeset találtam mindenhol a neten, hogy úgy gondoltam, legyen egy kis sós is. Ez a finomság nem hiányozhat az olasz asztalokról Húsvét idején. Aki teheti, mángolddal készítse, azzal az igazi. EZZEL SZERETNÉK KELLEMES HÚSVÉTOT KÍVÁNNI MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK, S PERSZE IGÉNY SZERINT LOCSOLÓKAT IS A LÁNYOKNAK :-)! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?