r
Nosalty Logó

Snidlinges túrótorta gluténmentesen

nyultanti
Snidlinges túrótorta gluténmentesen
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

493
Kalória
24.9g
Fehérje
25.8g
Szénhidrát
30.9g
Zsír
136.4g
Víz
135g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
3.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 493 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3943 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 196 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1598.3 g
  • Cink
    245 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    189 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    136.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    24 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    113 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    721 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    482 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 493 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    198.9 g

Zsír

  • Összesen
    247.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12786.1 g
  • Cink
    1957 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    1174 mg
  • Vas
    1512 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    2384 mg
  • Nátrium
    5224 mg
  • Réz
    77 mg
  • Mangán
    62 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    206.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1091.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    953 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    427 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    884 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    5768 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    2275 micro
Összesen 3943 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.8 g
  • Cink
    97 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    75 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    191 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A szobahőmérsékletű tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd a sárgákat is felverjük. A keményítő és liszt keverékét átszitáljuk. A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
  2. A fehérjehabból egy keveset hozzáteszünk a sárgájához, és fellazítjuk, majd az egészet hozzáadjuk a fehérjéhez, és óvatosan összeforgatjuk. Ezt követően több részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket a szezámaggal együtt, és még mindig nagyon óvatosan, hogy ne törjük össze a habot, beleforgatjuk.
  3. Egy kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, rizsliszttel meghintünk, és hozzáadjuk a masszát. Az előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük (tűpróba). A sütőben hagyjuk kihűlni.

A krémhez

  1. Míg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A túrót a mascarponével simára keverjük, hozzáadjuk a sót és a köményt. Kivesszük az egyharmadát, a maradékhoz hozzákeverjük az apróra vágott snidlinget.
  2. A kihűlt tésztát két részre vágjuk, megtöltjük a snidlinges krémmel, majd a fehér krémmel kívülről is bevonjuk.

A díszítéshez

  1. Az oldalát különböző hosszúságúra vágott snidlinggel díszítjük, míg a tetejére koktélparadicsomot halmozunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ezt a receptet az interneten találtam, és úgy gondoltam, hogy egy főzőversenyen a grillasztal dísze lehet - nem csalódtam. Mivel a családban több gluténérzékeny is van, ezért kicsit átkonvertáltam gluténmentessé. Természetesen búzaliszttel és bármilyen keményítővel ugyanígy működik.

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Medvehagymás sajtos roló

Ki ne imádná a sajtos rolót, pláne ha egy nagy csokor medvehagymával üdévé és tavasziasra hangoljuk? A hagyományos besameles massza helyett egy pillanatok alatt elkészíthető ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek