r
Nosalty Logó

Cukkini graham bundában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Cukkini graham bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 341 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 683 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2350 micro
Összesen 341 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1331.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4700 micro
Összesen 683 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    990 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit alaposan megmossuk; végeit levágjuk, majd keresztben félbe vágjuk.
  2. A fél cukkiniket hosszában is elfelezzük, majd minden darabot hosszában három-négy kb. egyforma hasábra vágunk.
  3. A hasábokat enyhén megsózzuk, majd 2-3 percet pihenni hagyjuk.
  4. Ezalatt elkészítjük a tésztát. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük. (A galuskatésztánál kicsivel lágyabb tésztát kell, hogy kapjunk.)
  5. A cukkinit papírtörlőn leitatjuk, és egy gondolatnyi őrölt borssal fűszerezzük.
  6. A hasábokat megforgatjuk a tésztában, majd olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat, és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2877
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 22.

Ajánló

Sült burgonyával és remulád mártással tálaltam. Kellemes, könnyű nyáridéző ebéd vagy vacsora. Párolt rizzsel vagy idénysalátával is nagyon finom, de ehetjük magában, tartármártással.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a panírozott/bundázott zöldségeket, legyen az cukkini, padlizsán, patiszon vagy egyszerű főzőtök. Mivel ezeket már lassan minden szezonban be lehet szerezni, nem kell várnunk a következő nyárig.:) "Óriási hősként" tekintek magamra, mikor hagyományos panírozásra adom a fejem :D, mert (és ezzel biztosan nem vagyok egyedül) ez az egyetlen a konyhában, amit kifejezetten nem szeretek csinálni. Az esetek egy részében le is mondok e megtisztelő titulusról, és bundázok. Mivel sima lisztet nemigen ehetek, ezért használok graham lisztet, amitől nagyon kellemes ízű, könnyű és ropogós bundát kapunk. A cukkinit, padlizsánt, tököt vághatjuk természetesen karikára is. Kicsit vastagabb karikákra lesz szükség, mint panírozásnál, mert a bunda süléséhez kicsivel több idő kell. Vigyázzunk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert a bunda külső része könnyen megéghet, közben belül a zöldség és a bunda is nyers marad. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek