r
Nosalty Logó

Cukkini graham bundában

Ági78
Cukkini graham bundában
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

341
Kalória
12g
Fehérje
34.4g
Szénhidrát
18.3g
Zsír
131.9g
Víz
180g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
4.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 341 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 683 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    131.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2350 micro
Összesen 341 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1331.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    263.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4700 micro
Összesen 683 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    990 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

  1. A cukkinit alaposan megmossuk; végeit levágjuk, majd keresztben félbe vágjuk.
  2. A fél cukkiniket hosszában is elfelezzük, majd minden darabot hosszában három-négy kb. egyforma hasábra vágunk.
  3. A hasábokat enyhén megsózzuk, majd 2-3 percet pihenni hagyjuk.
  4. Ezalatt elkészítjük a tésztát. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük. (A galuskatésztánál kicsivel lágyabb tésztát kell, hogy kapjunk.)
  5. A cukkinit papírtörlőn leitatjuk, és egy gondolatnyi őrölt borssal fűszerezzük.
  6. A hasábokat megforgatjuk a tésztában, majd olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p

Nagyon szeretjük a panírozott/bundázott zöldségeket, legyen az cukkini, padlizsán, patiszon vagy egyszerű főzőtök. Mivel ezeket már lassan minden szezonban be lehet szerezni, nem kell várnunk a következő nyárig.:) "Óriási hősként" tekintek magamra, mikor hagyományos panírozásra adom a fejem :D, mert (és ezzel biztosan nem vagyok egyedül) ez az egyetlen a konyhában, amit kifejezetten nem szeretek csinálni. Az esetek egy részében le is mondok e megtisztelő titulusról, és bundázok. Mivel sima lisztet nemigen ehetek, ezért használok graham lisztet, amitől nagyon kellemes ízű, könnyű és ropogós bundát kapunk. A cukkinit, padlizsánt, tököt vághatjuk természetesen karikára is. Kicsit vastagabb karikákra lesz szükség, mint panírozásnál, mert a bunda süléséhez kicsivel több idő kell. Vigyázzunk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert a bunda külső része könnyen megéghet, közben belül a zöldség és a bunda is nyers marad. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek