r
Nosalty Logó

Rántott csirkemáj újburgonyával

Miss Sweetly
Rántott csirkemáj újburgonyával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A májhoz

A körethez

1023
Kalória
39g
Fehérje
74g
Szénhidrát
63.5g
Zsír
310.1g
Víz
661.3g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A májhoz

A körethez

Összesen 1023 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A májhoz

A körethez

Összesen 4087 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A májhoz

A körethez

Összesen 188 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    310.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5201 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    974 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5141 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    694 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    770 micro
Összesen 1023 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    155.9 g

Zsír

  • Összesen
    254.2 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    2645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5538.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    421 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    71 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    2753 mg
  • Nátrium
    1382 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    296.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1240.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    20804 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    101 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    325 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    775 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3898 micro
  • Kolin:
    1597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20566 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    2776 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    3079 micro
Összesen 4087 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    953 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    942 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

A májhoz

  1. A májat megmossuk, leszárítjuk (papírtörlővel), a hártyás részeket letisztítjuk.
  2. A tojásokat felütjük, belekeverjük a sót vagy ételízesítőt (vagy mindkettőt ízlés szerint).
  3. Bepanírozzuk a májdarabokat (liszt, tojás, zsemlemorzsa).
  4. Az olajban (középforró hőmérsékleten) kisütjük a panírozott májdarabokat.
  5. Az újburgonyát megtisztítjuk (éppen csak megkaparjuk), és 10 dkg vajban, fedő alatt többször kevergetve, rázogatva megpirítjuk.
  6. Megsózzuk, és apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p

Ebben az áprilisi, változó időjárási körülmények között szervezetem hirtelen, a rántott májért kiáltott. Ezért eleget tettem a követelésnek, és egyben fel is töltöttem.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...