r
Nosalty Logó

Zsírban sült máj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Czápika
Zsírban sült máj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
80 °C
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 1298 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 5191 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 436 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    131.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1013.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    743 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1298 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.3 g

Zsír

  • Összesen
    524.5 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    232 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    2200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4052.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    1554 mg
  • Nátrium
    1915 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16484 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    510 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2973 micro
  • Kolin:
    1234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 5191 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1385 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1382 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    17 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 436 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat megtisztítjuk, feldaraboljuk kicsi, de nem túl apró darabokra. A zsírt sütőbe tehető edényben felolvasztjuk.
  2. A hagymákat megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk.
  3. A májat, a hagymákat, a majorannát és a borsot a zsírba tesszük. Az edényt lefedjük, és két órára 80 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  4. A két óra leteltével a fedőt levesszük, a májat megsózzuk, és átkeverjük.
  5. Kisebb üvegekbe, vagy zárható tetejű dobozokba tesszük úgy, hogy a zsír mindenhol ellepje a májat, kihűtjük. Hűvös helyen, felbontás után pedig hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 80 °C
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 10459
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zsírban sült máj
Czápika 30 recept

Kerestem valami felvágott helyettesítő, reggelire, vacsorára fogyasztható ételt. Telitalálat. Lilahagymával komoly függőséget okoz. Készíthető bármilyen szárnyas májból, és kacsa vagy libazsírral is.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.