Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott zöldbab zora konyhájából

Rakott zöldbab zora konyhájából
Rakott zöldbab zora konyhájából
110 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez a család egyik nagy kedvence.

hozzávalók / 4 adag

A babhoz

A pörkölthöz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, és gyorsan rádobjuk a felkockázott husit, majd kevergetve kicsit megpirítjuk. Gyorsan kell dolgozni a pirospaprikával, mert hamar megkeseredik.
  2. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, megsózzuk, és fedő alatt készre főzzük.
  3. A kész pörköltet beletesszük egy magasabb jénaiba vagy tepsibe.
  4. A zöldbabot megfőzzük sós vízben, ha konzervvel dolgozunk leszűrjük a levét.  A zöldbabot ráterítjük a pörköltre, és elegyengetjük.
  5. Mélyedéseket csinálunk egy villa segítségével. és ezekbe a lyukakba ütjük bele az egész tojásokat.
  6. Elsimítjuk a tetejét, hogy egyenletes legyen, és ráöntjük a tejfölt.
  7. Betesszük a sütőbe 45 percre. Majd rászórjuk a reszelt sajtot, és pirosra sütjük pár perc alatt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x25x8 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 371
elküldve: 1
receptkönyvben: 119
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

zora

Mióta szakács: 2011.10.15.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott zöldbab rizs nélkül, pörkölt alapból készült rakott zöldbab, zöldbab rakottan

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Thu, 2012-06-28 18:00

Kedves Gyorgyi!
Fantasztikus recept! Nekem peldaul azert is tetszik,
mert nem daralt hussal keszul, a lanyom is olyan, hogy
akkor megkerdezne:hol van a hus? A paromnak meg
annyira izlett, hogy egy nagy adaggal rogton el is
szaladt az egyik haverjahoz (egyedul el). Nem igazan
szereti, hogy annyi uj receptet kiprobalok, de erre
azt mondta:nagyon gusztusos, jo illata van es nagyon
finom! :) Nalam is ez a harom szempont fontos! :)
Koszi szepen, hogy feltoltotted, ezt a szuper csaladi kedvencet!
udv:witch

libaláb
libaláb Tue, 2012-06-19 21:24

Picit kétkedve bár, de kipróbáltam ezt a fajta rakottast is: nem bántam meg. Nagyon finom volt, alig bírtam abbahagyni az evést :)

witch
witch / witch Thu, 2012-06-14 14:41

Ez nagyon jol hangzik, mentve! :)
A tojasoknak nem sok a 45 perc sutes?
Lehet, hogy a tejfol takaro miatt nem.
En szeretem, ha a sargaja kicsit lagy marad.

györgyi
zora / györgyi Thu, 2012-06-14 15:26

Szia! Végül is minden készen van amit beleteszünk, úgyhogy szerintem bátran lehet kevesebbet sütni, hogy a tojás lágyabb maradjon.A tejfölnek meg úgyis mindegy milyen színe van, mert sajt kerül a tetejére. Amúgy tényleg isteni íze van, ahogy a pörkölt szaftja átjárja az ételt.

witch
witch / witch Fri, 2012-06-15 15:06

Koszi, ertem. En vagyok a fonok, addig
sutom, amig nekem tetszik! :D

1088
zöldbab 1 kg
tejföl 450 g
tojás 6 db
trappista sajt 20 dkg
darált sertéshús 1 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek