r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab zora konyhájából

zora
Rakott zöldbab zora konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A babhoz

A pörkölthöz

1094
Kalória
78.9g
Fehérje
25g
Szénhidrát
75.9g
Zsír
565g
Víz
555.4g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
13.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A babhoz

A pörkölthöz

Összesen 1094 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A babhoz

A pörkölthöz

Összesen 4377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A babhoz

A pörkölthöz

Összesen 138 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2485.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    565 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    877 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1779 micro
Összesen 1094 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    315.5 g

Zsír

  • Összesen
    303.5 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    2222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9940.4 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    338 mg
  • Kálcium
    2398 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    4176 mg
  • Nátrium
    2409 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    2259.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2011 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    460 micro
  • K vitamin:
    393 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    1810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1685 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    3507 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7117 micro
Összesen 4377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

A babhoz

  1. Egy kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, és gyorsan rádobjuk a felkockázott husit, majd kevergetve kicsit megpirítjuk. Gyorsan kell dolgozni a pirospaprikával, mert hamar megkeseredik.
  2. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, megsózzuk, és fedő alatt készre főzzük.
  3. A kész pörköltet beletesszük egy magasabb jénaiba vagy tepsibe.
  4. A zöldbabot megfőzzük sós vízben, ha konzervvel dolgozunk leszűrjük a levét. A zöldbabot ráterítjük a pörköltre, és elegyengetjük.
  5. Mélyedéseket csinálunk egy villa segítségével. és ezekbe a lyukakba ütjük bele az egész tojásokat.
  6. Elsimítjuk a tetejét, hogy egyenletes legyen, és ráöntjük a tejfölt.
  7. Betesszük a sütőbe 45 percre. Majd rászórjuk a reszelt sajtot, és pirosra sütjük pár perc alatt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x25x8

Nálunk ez a család egyik nagy kedvence.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek