Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott tészta gombával és szalonnával

Rakott tészta gombával és szalonnával
Rakott tészta gombával és szalonnával
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a tészta a kisfiam egyik kedvence. Abból készítettem először, ami volt itthon. A család egyik kedvence lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A gombát lecsepegtetjük.
  2. A szalonnát csíkokra vágjuk, egy kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és a gombát. Ha már jól átpirult jöhet rá a tejföl és a tejszín. Sózzuk, borsozzuk. Ezt jól átforraljuk.
  3. Összekeverjük a szószt és a tésztát. Egy hőálló jénaiba öntjük, megszórjuk reszelt sajttal, és sütőben pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 482
elküldve: 1
receptkönyvben: 49
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

jucus1981

Mióta szakács: 2014.09.26.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás-sonkás rakott tészta, főtt-sült rakott tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Wendus
Wendus Fri, 2015-10-09 13:34

Ma készítettem el,nagyon finom lett !
Köszönöm a receptet :))

1221
makaróni 50 dkg
csirkemell sonka 20 dkg
császárszalonna 20 dkg
gombakonzerv 1 db
tejföl 350 g
főzőtejszín 500 ml
trappista sajt 15 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek