r
Nosalty Logó

Kolbászos sült rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kolbászos sült rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1099 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4396 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2018.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    1219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 1099 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.5 g

Zsír

  • Összesen
    232.1 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    859 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8075.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    402 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1819 mg
  • Nátrium
    4876 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    868.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    871 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1334 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    746 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1347 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1641 micro
Összesen 4396 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    282 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát enyhén sós vízben főzzük "al dente" keménységűre, majd szűrjük le. A bacont vágjuk csíkokra, a kolbászt és a zöldségeket karikázzuk fel.
  2. Készítsük el az öntetet a tésztához. Ehhez verjük fel a tojásokat, majd keverjük hozzá a tejfölt (vagy tejszínt). Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
  3. Egy jénai vagy tűzálló tál alját kenjük ki vajjal, majd simítsuk bele a főtt tészta 1/3-ad részét, és szórjuk meg egy kevés delikáttal. Erre rendezzük tetszés szerint a kolbászkarikákat, bacont, a paprikát, paradicsomot és a hagymát. Ezután újabb réteg tészta, delikát, és a maradék kolbász, bacon, paprika, paradicsom és hagyma következik. Végül fejezzük be a rétegezést az utolsó adag tésztával, és az egészre öntsük rá a tojásos öntetet.
  4. A tálat takarjuk be alufóliával, és előmelegített sütőben süssük készre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15882
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 11.

Ajánló

Miután készre sült, reszelt sajttal gazdagíthatjuk. A tetejét megszórva pár percig még a meleg sütőbe visszatoljuk, és hagyjuk, hogy a sajt a tetejére olvadjon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokszor részesítem előnyben azokat az ételeket, melyeket csak összeállítunk, majd a sütőbe toljuk - a végeredmény mégis finom. Ez a recept is egy ilyen összeállítás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!