r
Nosalty Logó

Rakott spagetti csirkemájjal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dézi
Rakott spagetti csirkemájjal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1498 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5988 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 196 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3329.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    297 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1509 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    8568 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2014 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8550 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 1498 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    364.7 g

Zsír

  • Összesen
    203.1 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    4593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13317.9 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    1188 mg
  • Kálcium
    2054 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    758 mg
  • Foszfor
    6037 mg
  • Nátrium
    3088 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    657.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1731.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    34272 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    171 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    156 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8055 micro
  • Kolin:
    2739 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34199 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    696 micro
  • β-crypt
    130 micro
  • Likopin
    400 micro
  • Lut-zea
    1141 micro
Összesen 5988 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1126 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 196 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spagetti tésztát sós vízben kifőzzük.
  2. A csirkemájat elvagdossuk kisebb darabokra, a hagymát elszeljük, a fokhagymát lezúzzuk. A fél doboz tejfölt kikeverjük a tojással.
  3. A hagymát megsütjük és rátesszük a csirkemájat, fűszerezzük a borssal, majorannával, és a sóval, hozzáadjuk a gombát, a zúzott fokhagymát.
  4. Az egészet jól összepároljuk, zsírjára sütjük.
  5. Ha kész, rétegezzük egy kikent cseréptálban. Egy sor tészta, majd rá a csirkemáj, a fél doboz tejföl és felvert tojás keverékét ráöntjük, megszórjuk sajttal, majd újra tészta. Addig rétegezzük, míg van hozzávaló, a tetejére kerüljön a tészta.
  6. A tészta tetejét megkenjük tejföllel, megszórjuk sajttal, és a sütőben addig sütjük, míg a sajt szép pirosra nem sül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6783
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 22.

Ajánló

Savanyú uborkát tálalok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept lap.hu oldalon találtam ezt a receptet. Én kicsit megvariáltam a gombával és a tojásos tejföllel. Nekünk így ízlett a legjobban, és a nem dőlt szét, amikor vágtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek