r
Nosalty Logó

Rakott kelkáposzta csiperkegombával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gombagasztro
Rakott kelkáposzta csiperkegombával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 459 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1835 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    738.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 459 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    159 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2955.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1319 mg
  • Nátrium
    864 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1519.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    283 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    512 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2451 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 1835 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposzta leveleket megmossuk, forrásban lévő sós vízben előfőzzük. Leszűrjük, és félrerakjuk.
  2. Gombapörköltet készítünk: kevés olajon hagymát dinsztelünk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sóval és fűszerpaprikával ízesítjük.
  3. Nyáron felaprózott paradicsomot és paprikát is rakhatunk bele. Igen jó ízt ad neki. Kb. 10 perc alatt elkészül.
  4. A rakott kelkáposztához készített gombapörköltet célszerű egy kicsit leszűrni. Ellenkező esetben a túl sok lé ronthatja az étel állagát.
  5. Egy hőálló tálban rétegezve rakjuk le a káposztaleveleket és a gombapörköltet. A teteje káposzta legyen, amire ráöntjük a tejfölt, és befedjük baconszalonnával. Addig sütjük, amíg a szalonna aranybarna, ropogós nem lesz. Vegetáriánusok a szalonna helyett reszelhetnek a tetejére sajtot!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6129
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott kelkáposzta csiperkegombával
Gombagasztro 357 recept

Ilyen borongós őszi időben ez a test- és lélekmelegítő étel kiváló, főleg, hogy a csiperkegomba az év minden napján terem, a kelkáposztának pedig ilyenkor van szezonja! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek