r
Nosalty Logó

Sütőben sült rizses hús

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hering András
Sütőben sült rizses hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 683 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2730 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 683 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    164.6 g

Zsír

  • Összesen
    145.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3001.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1876 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    868.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    517 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1069 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 2730 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    370 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kockázzuk fel a szalonnát apró darabokra, majd tegyük egy nagyobb serpenyőbe vagy öntöttvas edénybe. Kezdjük el pirítani, olvasszuk ki a zsírját, majd merjük ki a pörcdarabokat, tegyük félre őket.
  2. A frissen kisült szalonnazsíron futtassuk meg az apróra vágott hagymát (én mindig újhagymát aprítok, mert sokkal frissebb ízt ad az alapnak), pároljuk üvegesre.
  3. Ha megpuhult a hagyma, adjuk hozzá a húskockákat, forgassuk össze, majd süssük kifehéredésig.
  4. Ezután szórjuk meg pirospaprikával, alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a felkockázott paprikát és paradicsomot is, ezt is keverjük össze, majd addig főzzük, amíg a zöldségek kissé összeesnek.
  5. Öntsük fel fél liter vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük őrölt köménnyel és cayenne-borssal. Forraljuk össze a pörköltalapot, majd alacsony hőfokra kapcsolva rotyogtassuk össze, nagyjából 30 perc alatt.
  6. Ha kellően nagy és tűzálló edényben főztük eddig, adjuk hozzá a pörkölthöz a rizst és a félretett szalonnapörcöt. Ha szükséges, vegyünk elő egy nagyobb tepsit/jénait vagy öntöttvas edényt, és öntsük az aljába a rizst, merjük rá a pörköltet és a pörcöt, majd alaposan forgassuk össze. Fedjük le (akár az edény fedelével vagy egy alufóliával), ezután mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol további 40-50 percig sütjük. Sütés közben érdemes többször is átkeverni, illetve pótolni az elpárolgott nedvességet. Akkor lesz tökéletes a sült rizses hús, ha a rizs az összes szaftot magába szívta, és a hússal együtt teljesen megpuhult. Én a legvégén fedő nélkül is rápirítok a sütőben, hogy felül tökéletesen ropogós, belül szaftos végeredményt kapjak.
  7. Savanyított vagy fermentált zöldségekkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 614
  • Össznézettség: 4984
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 01.

Ajánló

A klasszikus, magyaros rizses hús sütőben sült verziójának előnye, hogy a sütőben még jobban összeérnek az ízek, illetve egyszerre ropogós és szaftosan puha textúrát kapunk. Érdemes időt szánni rá, mert minden perc sütés megéri a végeredményt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőben sült rizses hús
Hering András 166 recept

Isteni hétvégi ebéd (főleg a téli időszakban).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – A csodás május 31 receptje, ami csak...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most májusi, tavaszi és napfényes fogások következnek, méghozzá sok-sok friss alapanyagból. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.

Nosalty

További cikkek