r
Nosalty Logó

Rakott sajtos virsli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott sajtos virsli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1486 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 7433 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.7 g

Zsír

  • Összesen
    127.6 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5445.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1712 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    1046 mg
  • Nátrium
    2493 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    854 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1486 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    333.5 g

Zsír

  • Összesen
    637.9 g
  • Telített zsírsav
    310 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    227 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    2128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27228.9 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    422 mg
  • Kálcium
    8561 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    5229 mg
  • Nátrium
    12463 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    2010.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4269 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 7433 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    857.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 234 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a hagymát, és vágjuk karikákra. Hámozzuk meg a virsliket, és hosszában kb. a közepéig vágjuk be őket.
  2. Amennyi virsli van, annyi kis vékony szelet sajtot vágunk, a maradék sajtot lereszeljük. A sajtcsíkokat behelyezzük a virslikbe vágott résekbe.
  3. Fogjunk egy tepsit és zsírozzuk ki, majd a következőképpen rétegezzük a hozzávalókat: a karikára vágott hagymákat bőségesen terítsük szét a tepsi aljában, majd helyezzük rá a sajttal töltött virsliket úgy, hogy ne legyenek túl szorosan egymás mellett, mert a sütés közben egy kicsit megdagadnak, és kinyomják egymást. Megsózhatjuk, borsozhatjuk a virsliket.
  4. A tejfölt sózzuk és borsozzuk, jól kavarjuk el. Öntsük rá egyenletesen a tepsi tartalmára, simítsuk el, majd szórjuk rá a reszelt sajtot.
  5. Előmelegített sütőben süssük, amíg a sajt aranybarnára sül a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 815
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 120919
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apukámtól tanultam ezt a nagyon egyszerű, de nagyon finom receptet. Ő mindig szilveszterkor készítette, én máskor is szoktam, de szilveszterkor mindig csinálok. Ha nagy a vendégsereg, akár 2 kg virsliből is készíthető, akkor én úgy szoktam, hogy még egy réteg hagymát teszek, és rá az újabb réteg virsli, és csak azután öntöm rá a tejfölt. Akivel eddig megkóstoltattam, mind nagyon finomnak találták. Remélem Nektek is ízleni fog. Nekem régi típusú (begyújtós) gázos sütőm van, abban 20-25 perc alatt kész.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...