r
Nosalty Logó

Rakott padlizsán csirkemellel

Tomatotree
Rakott padlizsán csirkemellel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

278
Kalória
17.7g
Fehérje
19.3g
Szénhidrát
15.6g
Zsír
369.9g
Víz
47.9g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
11.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1667 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    369.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    777 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4288 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 278 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.2 g

Zsír

  • Összesen
    93.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3437.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    903 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1376 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    116 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    2219.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    4659 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    1594 micro
Összesen 1667 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    83.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    972 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 61 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánt hosszában kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, és 1 óráig állni hagyjuk. A paradicsomokat pár percre forró vízbe tesszük, majd a héjukat lehúzzuk, és kis kockákra vágjuk.
  2. A kockára vágott csirkemellet sózzuk, és kevés olajon elősütjük.
  3. A maradék olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzáreszeljük a fokhagymát, a felkockázott paradicsomokat és a fűszereket. Hozzáadjuk az elősütött csirkemellet, és kevés vízzel higítva puhára pároljuk. (Esetleg 1 kis sűrített paradicsomkonzervvel dúsítjuk.)
  4. A padlizsánszeletekről papírtörlővel leitatjuk a nedvességet, és száraz teflonserpenyőben mindkét oldalukat elősütjük. (Vagy sütőben, sütőpapírra rakva tepsiben sütjük meg.)
  5. Vékonyan kiolajozzuk a sütőtálat, az alját kirakjuk padlizsánszeletekkel, erre a húsos-paradicsomos mártásból kanalazunk, majd megint padlizsán következik, és a rétegezést addig folytatjuk, ameddig a hozzávalók el nem fogynak, de a legutolsó réteg padlizsán legyen mindenképp.
  6. A kétféle reszelt sajtot összekeverjük, és rászórjuk a rakottasra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Friss kenyérrel remek "tunkolós" nyári eledel. De legutóbb kuszkusszal próbáltam, és nekem az is nagyon bejött!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek