Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott makaróni Anyanyul konyhájából

Rakott makaróni Anyanyul konyhájából
Rakott makaróni Anyanyul konyhájából
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami rakott tésztát szeretem volna enni, és ezek a hozzávalók voltak itthon, így jött létre ez a recept.

hozzávalók / 4 adag

  • 30 dkg csirkemáj
  • 20 dkg sonka
  • 1 cs makaróni tészta
  • 20 dkg trappista vagy ementáli sajt
  • 200 ml főzőtejszín
  • só, fehérbors, majoránna
  • kevés zsír
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemájat nyersen lekaparjuk, kevés zsíron átsütjük, fűszerezzük.
  2. Kifőzzük a tésztát. Összekockázzuk a sonkát.
  3. Tepsibe tesszük a tészta felét, ráöntjük a májat és a sonkát, utána a tészta másik felét.
  4. Ráreszeljük a sajtot, és ráöntjük a tejszínt.
  5. Előmelegített sütőben kb 15-20 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 35x24x7 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 615
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Jutka41

Mióta szakács: 2012.09.30.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemájas rakott tészta, rakott makaróni, májas-sajtos rakott makaróni

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!