r
Nosalty Logó

Zöldséges-sonkás rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
KonyhaBoszi
Zöldséges-sonkás rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 471 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3772 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1500.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    675 micro
  • β-karotin
    2872 micro
  • β-crypt
    348 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    711 micro
Összesen 471 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249.3 g

Zsír

  • Összesen
    161.6 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12002.2 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    3332 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    527 mg
  • Foszfor
    3658 mg
  • Nátrium
    4132 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.4 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    2202.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3348 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    969 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1305 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1089 micro
  • α-karotin
    5402 micro
  • β-karotin
    22974 micro
  • β-crypt
    2785 micro
  • Likopin
    7720 micro
  • Lut-zea
    5688 micro
Összesen 3772 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    642 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    216 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szokásos módon kifőzzük a tésztát. Majd leszűrjük. Egy nagy jénai tálat kivajazunk.
  2. Megmossuk, majd apróra feldaraboljuk a cukkinit - én meghámozom és a közepét kikanalazom - , paprikákat, paradicsomot, hagymákat, gombát, répát. Felkockázzuk a sonkát is.
  3. A hagymákat, sonkát, gombát és cukkinit serpenyőben - olajon vagy margarinon - megpirítjuk, pároljuk. Mikor a cukkini megpuhult, hozzátesszük a többi zöldséget is. Fűszerezzük (só, bors, fokhagyma, grill fűszerkeverék), ha szükséges, lehet rá önteni egy kis vizet. Jól összekeverjük, minden süljön át.
  4. A tejfölt kikeverjük sóval, borssal, fokhagymával.
  5. A kivajazott jénai aljára teszünk egy adag tésztát, majd az átsütött zöldséges, sonkás, gombát és a tejfölt, utána megint tészta, majd a zöldségek, végül megint tejföl, aszerint mennyi réteget szeretnénk. A legtetejére tesszük a lereszelt sajtot.
  6. Betesszük a sütőbe. Először letakarva süssük, majd levehetjük róla az alufóliát, hogy megpiruljon a sajt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1761
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges-sonkás rakott tészta
KonyhaBoszi 14 recept

Könnyed rakott zöldséges ételt szerettem volna készíteni. Nem találtam tésztás, sonkás receptet, így végül többet ötvöztem. Nagy sikere lett, könnyű és ízletes vacsora!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...