r
Nosalty Logó

Zöldséges-sonkás rakott tészta

KonyhaBoszi
Zöldséges-sonkás rakott tészta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

471
Kalória
31.2g
Fehérje
44g
Szénhidrát
20.2g
Zsír
275.3g
Víz
51.9g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
9.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 471 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3772 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1500.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    275.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    675 micro
  • β-karotin
    2872 micro
  • β-crypt
    348 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    711 micro
Összesen 471 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249.3 g

Zsír

  • Összesen
    161.6 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12002.2 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    3332 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    527 mg
  • Foszfor
    3658 mg
  • Nátrium
    4132 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    352.4 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    2202.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3348 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    969 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1305 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1089 micro
  • α-karotin
    5402 micro
  • β-karotin
    22974 micro
  • β-crypt
    2785 micro
  • Likopin
    7720 micro
  • Lut-zea
    5688 micro
Összesen 3772 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    642 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    216 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 107 kcal

Elkészítés

  1. Szokásos módon kifőzzük a tésztát. Majd leszűrjük. Egy nagy jénai tálat kivajazunk.
  2. Megmossuk, majd apróra feldaraboljuk a cukkinit - én meghámozom és a közepét kikanalazom - , paprikákat, paradicsomot, hagymákat, gombát, répát. Felkockázzuk a sonkát is.
  3. A hagymákat, sonkát, gombát és cukkinit serpenyőben - olajon vagy margarinon - megpirítjuk, pároljuk. Mikor a cukkini megpuhult, hozzátesszük a többi zöldséget is. Fűszerezzük (só, bors, fokhagyma, grill fűszerkeverék), ha szükséges, lehet rá önteni egy kis vizet. Jól összekeverjük, minden süljön át.
  4. A tejfölt kikeverjük sóval, borssal, fokhagymával.
  5. A kivajazott jénai aljára teszünk egy adag tésztát, majd az átsütött zöldséges, sonkás, gombát és a tejfölt, utána megint tészta, majd a zöldségek, végül megint tejföl, aszerint mennyi réteget szeretnénk. A legtetejére tesszük a lereszelt sajtot.
  6. Betesszük a sütőbe. Először letakarva süssük, majd levehetjük róla az alufóliát, hogy megpiruljon a sajt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Könnyed rakott zöldséges ételt szerettem volna készíteni. Nem találtam tésztás, sonkás receptet, így végül többet ötvöztem. Nagy sikere lett, könnyű és ízletes vacsora!

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...