r
Nosalty Logó

Rakott krumpli főtt tarjával

Zsuzsamama56
Rakott krumpli főtt tarjával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A krumplihoz

A szószhoz

898
Kalória
26.5g
Fehérje
53.2g
Szénhidrát
64.8g
Zsír
340.8g
Víz
363.6g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
6.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A krumplihoz

A szószhoz

Összesen 898 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A krumplihoz

A szószhoz

Összesen 5382 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A krumplihoz

A szószhoz

Összesen 145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1899.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    1196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    340.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 898 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.8 g

Zsír

  • Összesen
    388.6 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    2182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11397.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1187 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2354 mg
  • Nátrium
    7174 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    319.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    2044.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2108 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    1475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2111 micro
Összesen 5382 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

A krumplihoz

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, a tojásokat keményre főzzük, és megtisztítjuk mindegyiket.
  2. Egy kisebb teflonbevonatú tepsit vajjal kikenünk, és morzsával megszórjuk. A karikára vágott burgonyával kirakjuk, majd erre jön egy sor felkarikázott főtt tojás, a főtt tarját kis kockákra vágjuk a tojásokra, majd a tejfölt a két nyers tojással, sóval és borssal összekeverjük, és öntünk rá az öntetből.
  3. Ezután megint burgonya, tojás és főtt tarja, majd a maradék burgonya karikákkal befedjük. A szósz másik felével leöntjük úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle.
  4. Hideg sütőbe tesszük, és 180 fokon sütjük addig, míg szépen megpirul a teteje.
  5. Morzsával megszórjuk a tetejét, és vajdarabkákat teszünk rá. A szalonnát szeletelve beirdalva a tetejére elosztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x24

Édesanyám készítette mindig ilyen módon, és nem azért, mert jómódúak voltunk, hanem mert a füstölt kolbász háromszor annyiba került, mint a főtt tarja. 45 évvel ezelőtt persze.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek