r
Nosalty Logó

Rakott krumpli, ahogy én készítem

Tábori József
Rakott krumpli, ahogy én készítem
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

729
Kalória
41.1g
Fehérje
32.8g
Szénhidrát
48g
Zsír
201.4g
Víz
44.3g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 729 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4376 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1187.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    883 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    201.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 729 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246.9 g

Zsír

  • Összesen
    288.2 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7127.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    886 mg
  • Nátrium
    5300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    196.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1208.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 4376 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

  1. A sonkát főzzük meg a babérlevéllel, az egészborssal és a köménnyel ízesített vízben (a fűszereket rakjuk fűszertojásba).
  2. A krumplit pucoljuk meg, vágjuk karikára, és tegyük egy tűzálló tál aljára (nem kell megfőzni!!).
  3. Helyezzük rá a kétfelé vágott, megfőtt sonkát. Szeleteljük rá a füstölt kolbászt. A hagymát is szeleteljük vékony karikákra, és mehet a tetejére.
  4. A tejföllel keverjük alaposan össze a borsot, a zúzott fokhagymát, és gyengén sózzuk (vigyázzunk a sóval, a sonka is sós lehet!). Egyenletesen osszuk el a tetején. Tegyük rá a tetejét, mehet a hideg sütőbe.
  5. Süssük 100 fokon 1 órát, emeljük a hőt 160 fokra, süssük 40-50 percet. Végül vegyük fel a hőt 200 fokra, és süssük készre. (A készre sütésre nem tudok időt, addig sütjük, amíg szép piros lesz a teteje -a tálban úgy is látjuk.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 180 p
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Volt itthon maradék sonka ("már a kutyának sem kellett"), elkészítettem, és így elfogyott. Egyszerű, de tartalmas fogás.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek