r
Nosalty Logó

Rakott kel sok sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
AnitaSztaricsek
Rakott kel sok sajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 565 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3953 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2025.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    1162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1011 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 565 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    213.8 g

Zsír

  • Összesen
    236 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    919 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14180.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    2263 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    527 mg
  • Foszfor
    3005 mg
  • Nátrium
    8133 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2544.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1877 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    571 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1197 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1261 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    7078 micro
  • β-crypt
    500 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2159 micro
Összesen 3953 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Apróra vágjuk a hagymákat, egy közepes lábasba rakjuk őket 1-2 evőkanál olajjal és egy dl vízzel, kb. 10 percig hagyjuk párolódni, ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, reszelt fokhagymákat, a darált husit és a fűszereket, plusz egy 1,5-2 dl vizet, és fedő alatt megfőzzük. (30 percig, lassú tűzön) Közben kóstoljuk meg néha.
  2. A rizst puhára főzzük dupla mennyiségű vízzel, a kelkáposztát felszeleteljük, és forró vízben főzzük kb. 20 percig fedő alatt forrásban levő vízben.
  3. Miután minden megfőtt, egy tepsibe rakjuk őket, összekeverünk mindent, hozzáteszünk még 1 evőkanál ételízesítőt, kis sót, kb. 5 dkg reszelt sajttal, 3 csipet pirospaprikával és 4-5 evőkanál tejföllel alaposan összekeverjük.
  4. A maradék tejfölt rákenjük a tetejére, és a lereszelt sajttal megszórjuk. Aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1400
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott kel sok sajttal
AnitaSztaricsek 26 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek