r
Nosalty Logó

Rakott káposzta 2.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Feenuee
Rakott káposzta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 404 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1610 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 109 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1695.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    1229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 404 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    88.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6782.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1071 mg
  • Nátrium
    4915 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1148.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    508 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    2243 micro
Összesen 1610 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    140 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát kis kockákra vágjuk, és a gerezd paradicsommal és karika paprikávalkevés olajon üvegesre pirítjuk, majd félrehúzzuk atűzről, és hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát. Felöntjük 1 dl vízzel, és kissé összepároljuk.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen, hogy csak ellepje, és puhára főzzük.
  3. A rizst sós vízben feltesszük főni, de csak éppen addig főzzük, míg már nem kopog. Ezután leszűrjük, és a darált húshoz keverjük.
  4. A káposztát alaposan kicsavarjuk, vagy lecsepegtetjük. Ezután felöntjük vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, és felfőzzük. Éppen, hogy csak megrottyan, majd újból lecsepegtetjük.
  5. A tepsi aljára a fele káposzta kerül, erre jön a darált hússal elkevert rizs, majd a káposzta másik fele.
  6. A tetejére tejfölt kenünk, és forró sütőben addig sütjük, míg a tejföl a tetején szépen megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 123
  • Össznézettség: 44625
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 08.

Ajánló

Nem árt neki, ha egy pohár sör lecsúszik utána...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Feenuee 20 recept

A Férjem egyik kedvence, én pedig ezzel vezekelek a húsmentes ételekért. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 retró menzás étel, amitől még ma is megdobban a...

Sokunk gasztronómiai ízlésének kőkemény alapját azok a retró menzás ételek adják, amelyeket nap mint nap fogyasztottunk az óvodában, iskolában és gimnáziumban. Ennyi év folyamatos traktálása bizony mély nyomot hagy az emberen, nézzük most ennek a pozitív oldalát.