r
Nosalty Logó

Rakott kalács csokival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Rakott kalács csokival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1008 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4027 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 279 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 1008 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.9 g

Zsír

  • Összesen
    232 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3609.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    938 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1050 mg
  • Nátrium
    1187 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.8 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    507.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1571 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1545 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    876 micro
Összesen 4027 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 279 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szikkadt kalácsot kb. 2x2 cm-es kockákra felvágjuk.
  2. Egy tűzálló tálat kikenünk a vajjal, és beleszórjuk a kalácskockákat.
  3. A tejet a tejszínnel összeöntjük, és felmelegítjük.
  4. Kézi habverővel habosra keverjüka tojásokat a cukorral, belereszeljük a citromhéjat, és hozzáadjuk a citrom kifacsart levét, majd óvatosan hozzácsorgatjuk a tejes tejszínt.
  5. A keveréket ráöntjük a kalácsra és hagyjuk, hogy 10-15 perc alatt feligya a nedvességet és megpuhuljon.
  6. A csokit kockákra vágjuk, és a kalács közé bedugdossuk.
  7. A lekvárt kiskanállal ugyancsak a kalács közé imitt-amott bedugdossuk.
  8. Végül a vajat apró darabokban az egésznek a tetejére forgácsoljuk, és kb. 30-40- perc alatt aranysárgára sütjük.
  9. Ha a teteje túl gyorsan pirulna, akkor fóliával védjük az égés ellen.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 20996
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rakott kalács csokival
Tomatotree 261 recept

Elronthatatlan és ellenállhatatlan!

Hozzászólások (3)

Dina79

Jujj, ez nagyon jól hangzik, és jól néz ki! Mentettem, mindenképp ki fogom próbálni! :) További jó sütést-f?zést! Edina

Éva-Anyóca

Hmmm, micsoda finomság, jöhet az ?szi vagy épp téli b?nözéshez! :) Szép hétvégét! Éva-Anyóca

Szladovits Ágnes

Elkészítettem a húsvétról megmaradt kalácsból, nagyon finom. Ha újra elkészítem, egy kis vaníliáscukrot is fogok bele tenni. Köszönöm a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.