Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Argentin kenyérpuding

Argentin kenyérpuding
Argentin kenyérpuding
80 perc / előkészület: 10 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor fogadunk vendégeket, és leggyakrabban tapassal várom őket, amit pirított bagettel tálalok. Persze mindig elszámolom magam a kenyér mennyiségét illetőleg, és ilyenkor jön az, mi legyen a maradékkal... most éppen argentin kenyérpuding készült belőle, és hamar elfogyott :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy szikkadt bagettet ujjnyi szeletekre vágunk (illetve úgy is készítettem már, hogy az már fel volt szeletelve, és pirítós állapotban volt - az is jó lesz a recepthez!).
  2. A tojásokat, 6 ek. cukrot, tejet, tejszínt és vanília aromát összekeverjük, majd beleszórjuk a bagetteket, és hagyjuk, hogy megszívják magukat, ez nálam kb. 40 perc volt, de van, aki órákig áztatja.
  3. Egy tűzálló tál aljára szórunk 8 ek. cukrot, és betesszük a sütőbe sülni. Ez az én copyright lusta karamellem - az eredeti recept szerint karamellt kellene készíteni, és azt átönteni a tál aljára. Szerintem egyszerűbb, ha egyből a sütőben készül el a karamell.
  4. Kivesszük a karamelles edényt a sütőből, és a bagettszeleteket rárétegezzük, a tetejére öntjük a kis maradék tojásos-tejes szószt.
  5. Kb. 70 percig sütjük, míg felfújódik és átsül (tűpróba!). Akkor jó, ha a széle szilárd, a belseje viszont még kicsit remegős. Még melegen kiborítjuk egy tálra, hogy az olvadt karamell körbefolyja, és ne szilárduljon be az edénybe. Langyosan is jó, de hidegen, lekvárral a legfinomabb!
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 636
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Bella

Mióta szakács: 2013.03.17.
75 recept

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

budin de pan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

485
bagett 20 dkg
cukor 14 ek
főzőtejszín 3.5 dl
tej 3.5 dl
vanília kivonat 1 ek
tojás 3 db