r
Nosalty Logó

Kalácsfelfújt 4. - meggyes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kalácsfelfújt 4. - meggyes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1052 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2104 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1156.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.8 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 1052 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    96.2 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    909 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2312.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    638 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    889 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.7 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    730 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    722 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 2104 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szikkadt kalácsot 2x2 cm-es kockákra szeleteljük.
  2. Egy serpenyőben 5 dkg vajat felhevítünk, és a kalácskockákat megpirítjuk rajta.
  3. A tejet a fél vaníliarúd belsejével felforraljuk.
  4. 3 tojás sárgáját 4 dkg cukorral kikeverjük, hozzáöntjük a felforralt tejet, majd a tűzre visszatéve sűrűsödésig főzzük.
  5. 3 tojás fehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük, és a tojássárgás krémbe forgatjuk.
  6. Hozzáadjuk a pirított kalácskockákat, 1 egész tojást és a pálinkás meggyet. Lazán összeforgatjuk.
  7. Két kisebb vagy egy közepes tűzálló tálat kivajazunk, a kalácsos keveréket beleöntjük, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7122
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 23.

Ajánló

A pálinkás meggy helyett fagyasztott gyümölccsel, befőttel és természetesen friss gyümölccsel is elkészíthető. Ízlés szerint adható hozzá dió, mandula is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az egyszerű, gyors felfújt az egyik hétvégére sütött mazsolás kalács szikkadt végeiből, maradékából készült. Most csak pálinkás meggyel ízesítettem, de fagyasztott gyümölccsel, befőttel és természetesen friss gyümölccsel is elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek