r
Nosalty Logó

Kalácsfelfújt ahogy zora készíti

zora
Kalácsfelfújt ahogy zora készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1080
Kalória
26g
Fehérje
140.7g
Szénhidrát
46.1g
Zsír
169.7g
Víz
261.3g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
83.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1080 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1376.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    140.7 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    169.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 1080 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    184.3 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1045 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5505.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1686 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1381 mg
  • Nátrium
    1986 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    562.7 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    678.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    650 micro
  • Kolin:
    820 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1194 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1155 micro
Összesen 4321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 214 kcal

Elkészítés

  1. Összevegyítjük a tejet, tejszínt, tojást, a cukrokat, a citromhéjat.
  2. A kalácsot felszeleteljük ujjnyi vastagra és az egyik felét megvajazzuk, majd belemártjuk a folyadékba, és egy jénaiba vagy tepsibe tesszük szépen sorban. Egészen addig, amíg a hozzávalók tartanak.
  3. A maradék lét öntsük a tetejére. A kalácsok közé szórhatunk mazsolát, tehetünk lekvárt, csokoládét, stb.
  4. A tetejét szórjuk meg porcukorral, és tegyük be az előmelegített sütőbe. Kb 45 perc 170 C-on. Ha kivesszük a sütőből, még remegni fog a közepe. Azonnal fogyasztható. Meggymártással, lekvárral tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x23x7

Valamikor nagyon régen jegyezte le valaki a családból, azóta is szívesen osztjuk meg mással.

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek