r
Nosalty Logó

Epres kalácspuding Kodaktól

Kodak
Epres kalácspuding Kodaktól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

339
Kalória
9.5g
Fehérje
45.4g
Szénhidrát
13.4g
Zsír
60.5g
Víz
130g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
28.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2033 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 339 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    80.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2572.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    902 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    272.4 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    363 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1095 micro
Összesen 2033 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 186 kcal

Elkészítés

  1. Szeleteljük fel a kalácsot, és tegyük a szeleteket egymás mellé egy kerámiatálba. Tegyük a szeletek közé a megmosott és felszeletelt epreket is.
  2. Kapcsoljuk be a sütőt, hogy legyen ideje felmelegedni 180 fokra.
  3. Keverjük el a tejet a tojások sárgájával, a cukorral és kb. 30-40 gramm kókuszreszelékkel, majd öntsük rá a kalácsra.
  4. Tegyük be a felmelegedett sütőbe 15 percre. Amíg sül a kalácsos puding, verjük fel a tojásfehérjét. Felverés közben púpozott evőkanalanként adagoljuk a porcukrot. 2 adag cukor között verjük negyed-fél percig a habot. Sűrű masszát kell, hogy kapjunk.
  5. Vegyük ki a sütőből a kalácsot, kenjük rá a tojáshabot, és szórjuk meg a maradék kókuszreszelékkel. Tegyük vissza még 15 percre sülni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Újabb Nők Lapja Konyhás recept, kissé pénztárcabarátabb és egyszerűbb módon.

További receptek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.