Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres kalácspuding Kodaktól

Epres kalácspuding Kodaktól
Epres kalácspuding Kodaktól
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újabb Nők Lapja Konyhás recept, kissé pénztárcabarátabb és egyszerűbb módon.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szeleteljük fel a kalácsot, és tegyük a szeleteket egymás mellé egy kerámiatálba. Tegyük a szeletek közé a megmosott és felszeletelt epreket is.
  2. Kapcsoljuk be a sütőt, hogy legyen ideje felmelegedni 180 fokra.
  3. Keverjük el a tejet a tojások sárgájával, a cukorral és kb. 30-40 gramm kókuszreszelékkel, majd öntsük rá a kalácsra.
  4. Tegyük be a felmelegedett sütőbe 15 percre. Amíg sül a kalácsos puding, verjük fel a tojásfehérjét. Felverés közben púpozott evőkanalanként adagoljuk a porcukrot. 2 adag cukor között verjük negyed-fél percig a habot. Sűrű masszát kell, hogy kapjunk.
  5. Vegyük ki a sütőből a kalácsot, kenjük rá a tojáshabot, és szórjuk meg a maradék kókuszreszelékkel. Tegyük vissza még 15 percre sülni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 582
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kodak

Mióta szakács: 2013.04.17.
25 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

édes epres felfújt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

339
kalács 20 dkg
eper 20 dkg
tej 3 dl
tojás 4 db
kókuszreszelék 50 g
cukor 2 ek
porcukor 10 dkg