r
Nosalty Logó

Rakott burgonya Friedrich Antal konyhájából

Friedrich Antal
Rakott burgonya Friedrich Antal konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

862
Kalória
33.6g
Fehérje
37.3g
Szénhidrát
64.4g
Zsír
272.6g
Víz
406.8g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
5.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 862 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3445 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3925.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    3360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    272.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 862 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.4 g

Zsír

  • Összesen
    257.5 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1627 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15703.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1287 mg
  • Nátrium
    13442 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    149.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1090.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1250 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    1215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1350 micro
Összesen 3445 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    662 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 169 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát megfőzzük sós vízben, 25 perc alatt kész. Megpucoljuk, és karikára vágjuk.
  2. A tojásokat megfőzzük sós vízben, 10 perc alatt, és megpucoljuk. Tojásvágóval karikára vágjuk.
  3. A kolbászt forróvízzel leöblítjük, és lehúzzuk a héját. Karikára vágjuk. Serpenyőben lepirítjuk.
  4. Tepsit kivajazzuk, egy réteg burgonyát rakunk bele (kb. a fele burgonyát), egy réteg tojást és a kolbászt is beletesszük. A tejföl felével leöntjük. Befedjük a maradék burgonyával, leöntjük a tejföllel, és a kolbászból kisült zsiradékkal.
  5. Sütőben 170 fokon 40 percig sütjük. Csemege uborkával nagyon finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Egyszerű és finom a rakott krumpli, nem lehet megunni. A legfontosabb a jó és minőségi kolbász.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek