Rakott borsós tésztavacsora
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1083
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
4325
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 42.7 g
Zsír
-
Összesen 53.1 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 313 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2181.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 552 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 674 mg
-
Nátrium 709 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 215 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 404 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 364 micro
-
Kolin: 193 mg
-
Retinol - A vitamin: 379 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1424 micro
Összesen
1083
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 171 g
Zsír
-
Összesen 212.3 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1253 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8727.7 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 469 mg
-
Kálcium 2209 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 460 mg
-
Foszfor 2695 mg
-
Nátrium 2836 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 426.6 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 859.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1615 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 188 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1454 micro
-
Kolin: 772 mg
-
Retinol - A vitamin: 1515 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 1135 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5697 micro
Összesen
4325
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 516.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 337 micro
Összesen
257
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Sós vízben megfőzzük a tésztát, a tojást és a borsót.
- Közben a sajtot lereszeljük, egy részét (ízlés szerint) a tejfölhöz keverjük. A tejfölbe sót, borsot teszünk.
- A virsliket és a főtt tojást felkarikázzuk. Majd egy jénait margarinnal kikenünk.
- A megfőtt tészához hozzákeverjük a sajttal megspékelt tejfölt. (Ne az összes tejfölt, egy kicsi maradjon az étel tetejére.) Majd a tészta egy részét a jénaiba öntjük. (kb. harmadát)
- A tésztára virslikarikákat, borsót és tojáskarikákat teszünk, majd megszórjuk a megmaradt sajt felével. Ezután jön a tészta 2. része, majd erre ugyanúgy virsli, tojás, borsó és a sajt másik fele.
- Legfelülre megint a tészta, amit megkenünk a kihagyott sajtos-tejföllel.
- Sütőben kmegsütjük. Jó étvágyat! :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 200
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 15616
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nincs különösebb sztorija a tésztavacsinak, szimplán csak éhes volt a család! ;)