r
Nosalty Logó

Rakott borsós tésztavacsora

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott borsós tésztavacsora
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1083 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4325 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2181.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    674 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    215 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1424 micro
Összesen 1083 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    171 g

Zsír

  • Összesen
    212.3 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8727.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    469 mg
  • Kálcium
    2209 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    460 mg
  • Foszfor
    2695 mg
  • Nátrium
    2836 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    859.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1615 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1454 micro
  • Kolin:
    772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1515 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1135 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5697 micro
Összesen 4325 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sós vízben megfőzzük a tésztát, a tojást és a borsót.
  2. Közben a sajtot lereszeljük, egy részét (ízlés szerint) a tejfölhöz keverjük. A tejfölbe sót, borsot teszünk.
  3. A virsliket és a főtt tojást felkarikázzuk. Majd egy jénait margarinnal kikenünk.
  4. A megfőtt tészához hozzákeverjük a sajttal megspékelt tejfölt. (Ne az összes tejfölt, egy kicsi maradjon az étel tetejére.) Majd a tészta egy részét a jénaiba öntjük. (kb. harmadát)
  5. A tésztára virslikarikákat, borsót és tojáskarikákat teszünk, majd megszórjuk a megmaradt sajt felével. Ezután jön a tészta 2. része, majd erre ugyanúgy virsli, tojás, borsó és a sajt másik fele.
  6. Legfelülre megint a tészta, amit megkenünk a kihagyott sajtos-tejföllel.
  7. Sütőben kmegsütjük. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 200
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 15616
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs különösebb sztorija a tésztavacsinak, szimplán csak éhes volt a család! ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...