r
Nosalty Logó

Rakott borsós tésztavacsora

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott borsós tésztavacsora
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1083 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4325 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 257 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2181.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    674 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    215 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1424 micro
Összesen 1083 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    171 g

Zsír

  • Összesen
    212.3 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8727.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    469 mg
  • Kálcium
    2209 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    460 mg
  • Foszfor
    2695 mg
  • Nátrium
    2836 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    859.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1615 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1454 micro
  • Kolin:
    772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1515 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1135 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5697 micro
Összesen 4325 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 257 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sós vízben megfőzzük a tésztát, a tojást és a borsót.
  2. Közben a sajtot lereszeljük, egy részét (ízlés szerint) a tejfölhöz keverjük. A tejfölbe sót, borsot teszünk.
  3. A virsliket és a főtt tojást felkarikázzuk. Majd egy jénait margarinnal kikenünk.
  4. A megfőtt tészához hozzákeverjük a sajttal megspékelt tejfölt. (Ne az összes tejfölt, egy kicsi maradjon az étel tetejére.) Majd a tészta egy részét a jénaiba öntjük. (kb. harmadát)
  5. A tésztára virslikarikákat, borsót és tojáskarikákat teszünk, majd megszórjuk a megmaradt sajt felével. Ezután jön a tészta 2. része, majd erre ugyanúgy virsli, tojás, borsó és a sajt másik fele.
  6. Legfelülre megint a tészta, amit megkenünk a kihagyott sajtos-tejföllel.
  7. Sütőben kmegsütjük. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15509
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs különösebb sztorija a tésztavacsinak, szimplán csak éhes volt a család! ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek