Ragu alla Napoletana
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
167g marhahús237 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
42g vörösbor35 kcal
-
133g konzerv paradicsom21 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
167g alaplé12 kcal
Összesen
374
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g marhahús710 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
125g vörösbor106 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g alaplé35 kcal
Összesen
1123
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
29.2g marhahús41 kcal
-
5.3g vöröshagyma2 kcal
-
4.7g sárgarépa2 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
7.3g vörösbor6 kcal
-
23.3g konzerv paradicsom4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
29.2g alaplé2 kcal
Összesen
65
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 37.7 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1275.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 402 mg
-
Nátrium 669 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 328.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 228 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 825 micro
-
β-karotin 2321 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3660 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
374
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 113 g
Zsír
-
Összesen 44.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 305 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3825.5 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 1205 mg
-
Nátrium 2008 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 985.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 683 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 484 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6962 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10981 micro
-
Lut-zea 535 micro
Összesen
1123
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 144 micro
-
β-karotin 406 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 641 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
65
kcal
Hozzávalók
-
500 g marhahús
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
2 ek olívaolaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
125 ml vörösbor
-
400 g konzerv paradicsom
-
1 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 dl alaplé
Elkészítés
- A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, kockákra vágjuk. A húst kockákra vágjuk.
- Egy serpenyőben a húst, hagymát és a sárgarépát adagonként 2-3 perc alatt aranybarnára pirítjuk, sóval fűszerezzük, egy lábasba tesszük.
- A pecsenyezsírt felöntjük a levessel, borral és a paradicsommal, felfőzzük, és a húsra öntjük.
- Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a babérlevelet és a fekete borsot. Felfőzzük, és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 4 órát főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 6044
- Feltöltés dátuma: 2015. március 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Tálaljuk főtt tésztával, esetleg kevés frissen reszelt parmezánnal megszórva.