r
Nosalty Logó

Bussardweg-szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Bussardweg-szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 680 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5429 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 276 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1066.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 680 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.3 g

Zsír

  • Összesen
    218.3 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8534.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    2883 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    3066 mg
  • Nátrium
    1932 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    764.4 g
  • Cukor
    469 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    672.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1052 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1025 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 5429 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 276 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a mézet és az olajat.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
  3. A liszteskeveréket fokozatosan hozzáadjuk a mézes-cukros-tojásos masszához, állandóan kevergetve azt.
  4. Sütőpapírral bevont tepsire öntjük, és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  5. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: egészen egyszerűen összekeverjük a ricottát a mogyorókrémmel.
  6. Ha a tészta készen van, hagyjuk hűlni kb. 15-20 percig, majd középen (hosszában) kettévágjuk.
  7. A két külön piskótánkat keresztben is kettévágjuk.
  8. A piskóták alapjait megkenjük a krémmel, rátesszük a tetejét.
  9. A tetejüket vékonyan megkenjük a tejföllel, amibe előzőleg belekevertük a vaníliás cukrot.
  10. Az egészet megszórjuk kakaóporral.
  11. Hűtőbe dugjuk legalább 2 órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x40x2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 35028
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 07.

Ajánló

Azoknak, akik szeretik az édes, csokis sütik kevésbé tömény változatát

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ismét egy véletlen szülte recept...Akkora hó van mindenhol, hogy egyszerűen nem volt kedvem boltba menni. A süti viszont már be volt ígérve, pan di spagnát szerettem volna csinálni, de gondoltam, majd valamelyik kedves kollégista társam, akinek amúgy is a bolt felé akad dolga, meghozza a belevalókat. Csak hát ugye, nem egy férfiembert kellett volna küldeni, aki a tojásról elfelejtkezik, mascarpone helyett ricottát hoz, tejszín helyett meg tejfölt (ez utóbbi bocsánatos bűn, nagyon hasonlít a nevük németül). Na de, ha így alakult, hát így alakult, valamit kezdeni kellett a hozzávalókkal. Így aztán sütöttem egy tésztát, amihez minden hozzávaló megvolt (köszönet érte Michala barátnémnak, aki a receptet adta), és nem mascarponéval, hanem ricottával kevertem ki a mogyorókrémet. Mivel nem jutottam hozzá a szokásos süteményes tepsimhez, kénytelen voltam egy nagy, lapos, eredendően egyáltalán nem sütisütésre kitalált tepsiben sütni (ezért a fura szeletelési stratégia), és így természetesen a krémem sem volt elég...hát a feleslegesnek ítélt tejfölökbe belekevertem némi vaníliás cukrot, a tetejét meg megszórtam kakaóporral... Nem gondoltam volna, hogy ilyen finom lesz! (Azért mégiscsak tejföl és mogyorókrém egy sütiben...úgy látszik, kulinárisan még mindig nem vagyok elég nyitott.) Ja, és a név? Így hívják azt a nemzetközi diákszállót, ahol most lakom.  Nem állítom, hogy ilyen konyhai kalamajkák máshol nem fordulhatnak elő, de erre a helyre még különösen jellemző is.:)  

Hozzászólások

Méhecske

Hm... jól néz ki!!

Dacota

kedves méhecske4 Finom is, próbáld ki! :D

Krityó

Szia Dakota! Ha jól vettem ki a storyból, akkor készíthetem mascarponéval és tejföl helyett használhatok tejszínt? Válaszodat el?re is köszönöm! Üdv: Kriszti

Dacota

Kedves Kriszti! Megpróbálhatód, baja biztos nem lesz, csak a tejszínt verd jó keményre. Egyébként a sztoriban nem erre utaltam, a mascarpone és a tejszín egy másik sütimhez kellett a pan di spagnához (http://www.nosalty.hu/pan_di_spagna_nutellas_mascarponekremmel_recept_9491) kellett volna, csak akit érte küldtem a boltba, az összekeverte a hozzávalókat, és nem volt megfelel? anyagom a piskótához, így ehelyett ezt a sütit sütöttem. szóval, ha mascarpone meg tejszín van otthon, akkor akár azt is kipróbálhatod, sima piskótatészta, csak a töltelék ami nagyon megdobja :) Ha mégis e mellett döntesz, és a tetejére nem tejfölt, hanem felvert tejszínhabot teszel, akkor szerintem nem kell bele a vaníliás cukor, mert a tejszín ugye alapból is édeskés. Jó sütögetést, szép napot, Üdv: Nóra

Krityó

Köszi a gyors választ! Feltétlenül kipróbálom! Neked is szép napot! Üdv: Kriszti

Törölt felhasználó

Szia! Biztos nagyon finom a süti, de te milyen kakaóport használsz? Régen lehetett kapni nagyszem? kakaóport,de most nem tudom melyik márka olyan. üdv.Erika

Dacota

Kedves Erika! A Lidl-ben kapható legolcsóbb német kakaóport használtam hozzá...nem tudom, lehet-e otthon kapni, de ha nem, a sima instant kakaó is tökéletesen megfelel hozzá.:) Üdv: Nóra

Törölt felhasználó

Ezt ki kell próbálnom mindenképp! A névre kaptam fel igazán a fejem, ugyanis én a Frankengutban laktam, a Birken mellett! :) Kicsi a világ.... :)

Dacota

Tééényleg??? Az is jó hely volt, (f?leg télen, este, mikor nem kell az este 10-ig közleked? buszokhoz igazítani a "menetrendet") na de Bussardweg..olyan csak egy van. :-D. Jó sütögetést, és éljen Bayreuth! :) Szép estét! Üdvözlettel: Nóra

Törölt felhasználó

Hello....micsoda bayreuthi társaság :) én meg a Birkenben laktam a Frankengut mellett, de rengeteget voltam a Bussardwegen is :D Nekem kajákból a jófajta frankenguti dönerek maradtak meg a legjobban, amit überkebabnak nevezett egyik barátunk :) A süti jól néz ki, meg is sütöm egyik barátn?mnek, akivel kicsi a világ, magyarok révén, Bayreuthban barátkoztunk össze, és Bussardwegen lakott :) lesz ám meglepetés! üdv Nektek, ex-bayreuthiaknak :) Anna

Dacota

Szia! De jó, mindig úgy örülök, ha ismeretlen bayreuthiakra bukkanok! :) A dönernekem is hiányzik...meg az all you can eat keddenként az Oskar's-ban...:) Szép napot! Üdv: nóra

timo714

Éppen most állítom össze, de a tej kimardt majdnem, az hova kell? Üdv.: Timi

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.