Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bussardweg-szelet

Bussardweg-szelet
Bussardweg-szelet
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy véletlen szülte recept...Akkora hó van mindenhol, hogy egyszerűen nem volt kedvem boltba menni. A süti viszont már be volt ígérve, pan di spagnát szerettem volna csinálni, de gondoltam, majd valamelyik kedves kollégista társam, akinek amúgy is a bolt felé akad dolga, meghozza a belevalókat. Csak hát ugye, nem egy férfiembert kellett volna küldeni, aki a tojásról elfelejtkezik, mascarpone helyett ricottát hoz, tejszín helyett meg tejfölt (ez utóbbi bocsánatos bűn, nagyon hasonlít a nevük németül).
Na de, ha így alakult, hát így alakult, valamit kezdeni kellett a hozzávalókkal.
Így aztán sütöttem egy tésztát, amihez minden hozzávaló megvolt (köszönet érte Michala barátnémnak, aki a receptet adta), és nem mascarponéval, hanem ricottával kevertem ki a mogyorókrémet. Mivel nem jutottam hozzá a szokásos süteményes tepsimhez, kénytelen voltam egy nagy, lapos, eredendően egyáltalán nem sütisütésre kitalált tepsiben sütni (ezért a fura szeletelési stratégia), és így természetesen a krémem sem volt elég...hát a feleslegesnek ítélt tejfölökbe belekevertem némi vaníliás cukrot, a tetejét meg megszórtam kakaóporral...
Nem gondoltam volna, hogy ilyen finom lesz! (Azért mégiscsak tejföl és mogyorókrém egy sütiben...úgy látszik, kulinárisan még mindig nem vagyok elég nyitott.)
Ja, és a név? Így hívják azt a nemzetközi diákszállót, ahol most lakom.  Nem állítom, hogy ilyen konyhai kalamajkák máshol nem fordulhatnak elő, de erre a helyre még különösen jellemző is.:)
 

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Azoknak, akik szeretik az édes, csokis sütik kevésbé tömény változatát

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a mézet és az olajat.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
  3. A lisztes keveréket fokozatosan hozzáadjuk a mézes-cukros-tojásos masszához, állandóan kevergetve azt.
  4. Sütőpapírral bevont tepsire öntjük, és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  5. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: egészen egyszerűen összekeverjük a ricottát a mogyorókrémmel.
  6. Ha a tészta készen van, hagyjuk hűlni kb. 15-20 percig, majd középen (hosszában) kettévágjuk.
  7. A két külön piskótánkat keresztben is kettévágjuk.
  8. A piskóták alapjait megkenjük a krémmel, rátesszük a tetejét.
  9. A tetejüket vékonyan megkenjük a tejföllel, amibe előzőleg belekevertük a vaníliás cukrot.
  10. Az egészet megszórjuk kakaóporral.
  11. Hűtőbe dugjuk legalább 2 órára.


 

 


  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x40x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 703
elküldve: 1
receptkönyvben: 299
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

ricottás-mogyorókrémes sütemény, ricottás-nutellás szelet

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

timo714
timo714 Sun, 2012-03-04 13:24

Éppen most állítom össze, de a tej kimardt majdnem, az hova kell?
Üdv.: Timi

goan973
Annus G / goan973 Tue, 2011-03-22 22:48

Hello....micsoda bayreuthi társaság :) én meg a Birkenben laktam a Frankengut mellett, de rengeteget voltam a Bussardwegen is :D
Nekem kajákból a jófajta frankenguti dönerek maradtak meg a legjobban, amit überkebabnak nevezett egyik barátunk :)
A süti jól néz ki, meg is sütöm egyik barátnőmnek, akivel kicsi a világ, magyarok révén, Bayreuthban barátkoztunk össze, és Bussardwegen lakott :) lesz ám meglepetés!

üdv Nektek, ex-bayreuthiaknak :)

Anna

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2011-03-24 17:56

Szia!
De jó, mindig úgy örülök, ha ismeretlen bayreuthiakra bukkanok! :) A dönernekem is hiányzik...meg az all you can eat keddenként az Oskar's-ban...:)
Szép napot!
Üdv:
nóra

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-21 17:29

Ezt ki kell próbálnom mindenképp! A névre kaptam fel igazán a fejem, ugyanis én a Frankengutban laktam, a Birken mellett! :) Kicsi a világ.... :)

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sun, 2010-11-21 19:23

Tééényleg???
Az is jó hely volt, (főleg télen, este, mikor nem kell az este 10-ig közlekedő buszokhoz igazítani a "menetrendet") na de Bussardweg..olyan csak egy van. :-D. Jó sütögetést, és éljen Bayreuth! :)
Szép estét!
Üdvözlettel:
Nóra

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-06-29 20:18

Szia!

Biztos nagyon finom a süti, de te milyen kakaóport használsz?
Régen lehetett kapni nagyszemű kakaóport,de most nem tudom melyik márka olyan.
üdv.Erika

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Tue, 2010-06-29 23:02

Kedves Erika!
A Lidl-ben kapható legolcsóbb német kakaóport használtam hozzá...nem tudom, lehet-e otthon kapni, de ha nem, a sima instant kakaó is tökéletesen megfelel hozzá.:)
Üdv:
Nóra

Krityó
Krityó / Krityó Thu, 2010-06-10 09:19

Szia Dakota!
Ha jól vettem ki a storyból, akkor készíthetem mascarponéval és tejföl helyett használhatok tejszínt?
Válaszodat előre is köszönöm! Üdv: Kriszti

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2010-06-10 11:17

Kedves Kriszti!
Megpróbálhatód, baja biztos nem lesz, csak a tejszínt verd jó keményre. Egyébként a sztoriban nem erre utaltam, a mascarpone és a tejszín egy másik sütimhez kellett a pan di spagnához (http://www.nosalty.hu/pan_di_spagna_nutellas_mascarponekremmel_recept_9491) kellett volna, csak akit érte küldtem a boltba, az összekeverte a hozzávalókat, és nem volt megfelelő anyagom a piskótához, így ehelyett ezt a sütit sütöttem. szóval, ha mascarpone meg tejszín van otthon, akkor akár azt is kipróbálhatod, sima piskótatészta, csak a töltelék ami nagyon megdobja :)
Ha mégis e mellett döntesz, és a tetejére nem tejfölt, hanem felvert tejszínhabot teszel, akkor szerintem nem kell bele a vaníliás cukor, mert a tejszín ugye alapból is édeskés.
Jó sütögetést, szép napot,
Üdv:
Nóra

Krityó
Krityó / Krityó Thu, 2010-06-10 13:09

Köszi a gyors választ! Feltétlenül kipróbálom! Neked is szép napot!
Üdv: Kriszti

694
cukor 20 dkg
finomliszt 30 dkg
tej 2 dl
méz 2 ek
napraforgó olaj 1 ek
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
nutella 30 dkg
ricotta 50 dkg
tejföl 3 dl
vaníliás cukor 3 csomag
instant kakaópor 2 ek