r
Nosalty Logó

Rácsos túrós Györgyi konyhájából

Kovács Györgyi
Rácsos túrós Györgyi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1124
Kalória
39g
Fehérje
112.9g
Szénhidrát
56.7g
Zsír
194.8g
Víz
342.7g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
60.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1124 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6741 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 274 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1738.7 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    194.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    467 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 1124 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234 g

Zsír

  • Összesen
    340.5 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    2056 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10431.9 g
  • Cink
    1958 mg
  • Szelén
    317 mg
  • Kálcium
    1563 mg
  • Vas
    1511 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    3370 mg
  • Nátrium
    1364 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    63 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    677.5 g
  • Cukor
    360 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1168.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2951 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    392 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    903 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    1588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2800 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    1728 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2050 micro
Összesen 6741 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 274 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A szoba hőmérsékletű vajat, sütőporral elkevert lisztet, citrom reszelt héját, tojások sárgáját, cukrot, tejfölt, csipet sót alaposan összegyúrjuk.
  2. 1 órára a hűtőbe tesszük.
  3. A töltelékhez a túrót a tojások sárgájával, vaníliás cukorral, citrom reszelt héjával, porcukorral elkeverjük. Legvégül óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét, vigyázzunk, ne törjük össze.
  4. Tésztát a hűtőből kivéve (ökölnyi darabot félreteszünk belőle a rácsozáshoz) nyújtódeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk.
  5. Egy kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk a tésztát, majd ráöntjük a tölteléket.
  6. A félretett tésztát vékonyra nyújtjuk, és derelyevágó segítségével 0,5 cm széles csíkokat vágunk, és rács-szerűen a töltelék tetejére rakjuk.
  7. Tojássárgájával megkenjük a rácsokat.
  8. Megsütjük.
  9. Tálaláskor tetejét porcukorral megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40

Nagyon szeretjük a túrót, mindenféle változatban. Túrós sütiben ez a kedvencünk.

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...