r
Nosalty Logó

Almás rácsos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás rácsos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 879 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5276 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 197 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 879 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    226.2 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4846.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1202 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    2187 mg
  • Nátrium
    1031 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    771.5 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1367.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1980 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1900 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    815 micro
  • β-crypt
    186 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1148 micro
Összesen 5276 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, éselmorzsoljuk a vajjal. Beletesszük a többi hozzávalót, és összegyúrjuk.Atészta nagyon nehezen áll össze, de nem kell hozzá plusz folyadék!
  2. A kész tésztát hűtőbe tesszük, míg elkészítjük az almás (vagy bármilyen más gyümölcsös pl.: cseresznyés, meggyes, körtés stb...) tölteléket. (Ha szoba hőmérsékleten hagyjuk, akkor törni fog a tészta, és nem lehet vele már dolgozni!)
  3. A töltekéhez az almát negyedekbe vágjuk, majd "felkockázzuk", leöblítjük és egy lábasba tesszük, vizet ne hagyjunk alatta, az alma úgyis levet enged.Rászórunk néhány evőkanál cukrot (az alma savanúságától is függ), egy kevésfahéjat, majd fedő alatt, kb. 20-30 perc alatt puhára pároljuk/dinszteljük. Az elején figyeljük, hogy a cukor miatt, nehogy leégjen.Ez egy teflon edénnyel orvosolható!
  4. A tésztát ketté vesszük, az egyik felételnyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tepsi aljában, a kihűlt almás tölteléket ráöntjük (azzal a lével együtt amit engedett!),a tetejére a másik adag tésztából rúdakat sodrunk, és keresztben berácsozzuk vele a sütit.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és mérsékeljük a lángot 140 fokra! Kb. 50 perc alatt sül meg. Hidegen szeleteljük! Ha van türelmünk várjuk meg a másnapot, akkor még jobb, mint frissen, mert a tészta teljesen átpuhul, és igazán omlós lesz!
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 40
  • 7 napos nézettség: 354
  • Össznézettség: 84626
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyuméknak néha eldurran az agya, és hoznak nekünk 5-10 vagy 25 kiló almát (mint most legutóbb), hogy az unoka egye a vitamint... A Fiamnak az alma evés meg inkább egy büntetés, mint csemege... Aztán kutakodtam egy kicsit nagymamámnak a receptes füzetében... Igaz, hogy az Ő receptjében körtével készült, de ezen kívül mást nem változtattam. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Háromból két felnőttet érint: sokan nem is tudnak erről a...

Az egyik legfontosabb ásványi anyag, mégsem kap kellő figyelmet, pedig a csontok, fogak és izmok egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen. Mivel a kalciumot testünk képtelen saját maga előállítani, így külső forrásból kell pótolnunk. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke nem csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy az ásványi anyag hiánya komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, de arra is, hogy milyen természetes módokon biztosíthatjuk szervezetünk kalciumbevitelét.