r
Nosalty Logó

Rácsos almás-diós pite

Mercédesz_94
Rácsos almás-diós pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Lekenés

1107
Kalória
15.2g
Fehérje
147.7g
Szénhidrát
54.3g
Zsír
305.4g
Víz
76.3g
Koleszterin
11.1g
Élelmi rost
70.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Lekenés

Összesen 1107 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Lekenés

Összesen 6649 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Lekenés

Összesen 198 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    147.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    305.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 1107 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.3 g

Zsír

  • Összesen
    326 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2742.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    1462 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    886 g
  • Cukor
    424 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

Víz

  • Összesen
    1832.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2305 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    279 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2117 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2074 micro
  • β-crypt
    212 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1065 micro
Összesen 6649 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, elmorzsoljuk benne a margarint, majd a tejföllel és a tojássárgájával összegyúrjuk.
  2. Ha úgy érezzük, hogy nem áll jól össze a tésztánk, akkor még hozzáadhatunk egy kevés tejfölt vagy tejet, de csak apránként adagolva, ugyanis hamar ellágyulhat a tészta, és akkor nem lehet dolgozni vele.
  3. Miután összegyúrtuk a tésztát és az kellően összeállt, kettőbe vágjuk, az egyik felét kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk és beleillesztjük a sütőformába. Ezután egyenletesen elosztjuk benne a tölteléket.
  4. A tészta másik feléből elkészítjük a rácsokat, illetve egyéb formákat is kivághatunk és azzal is díszíthetjük a tésztánkat. Tojásfehérjével lekenjük és kb. 45-50 percig sütjük.
  5. Tojássárgájával is kenhető, de hosszabb sütésnél érdemesebb csak a fehérjét használni. Mivel a tésztát sokáig kell sütnünk a töltelék miatt, a sárgájától pedig hamarabb kipirul a tészta felülete, ezért megtörténhet, hogy mire a pite teljesen átsül, az aranybarna színű tészta helyett, inkább egy túlpirult, kicsit odaégett hatást érünk el vele.

Töltelék

  1. A töltelékhez előkészítjük az almát, meghámozzuk, lereszeljük, megszórjuk cukorral. Ezután érdemes kicsit kézzel kicsavarni az almából a felesleges levet, különben sülés közben engedné ki magából, ami könnyen ellágyíthatja a tésztát. Miután kicsavartuk, megszórjuk fahéjjal, és hozzákeverjük a diót is.

Lekenés

  1. Sütés előtt a tojásfehérjével lekenjük a tésztát. Miután kivettük a sütőből, kenjük át a tetejét cukros vízzel, ettől jobban megpuhul majd a tészta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...