r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta fondant-bevonattal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anikusz
Feketeerdő-torta fondant-bevonattal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A csokis krémhez

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

A pillecukor fondant bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 1073 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A csokis krémhez

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

A pillecukor fondant bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 8586 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A csokis krémhez

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

A pillecukor fondant bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 276 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.3 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 1073 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.6 g

Zsír

  • Összesen
    347 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    1362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6835 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1941 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    2501 mg
  • Nátrium
    1871 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1314.1 g
  • Cukor
    910 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    262 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    961 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1797 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1512 micro
Összesen 8586 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A csokis krémhez

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

A pillecukor fondant bevonathoz

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta: A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a kanalanként a cukrot, tovább verjük a habot. Kisebb fokozaton, vagy gyengébben hozzáadjuk a tojások sárgáját. A sütőporos, kakaós lisztet apránként hozzákeverjük óvatosan, hogy ne törjük meg a habot.
  2. Margarinozott, lisztezett formába öntjük és tűpróbáig sütjük.
  3. Majd fejjel lefelé kifordítva hűtjük, és 4 részre vágjuk.
  4. Csokis krém: A cukrot, pudingot, kakaót kikeverjük egy kevés tejjel, majd hozzáöntjük a többit és felforraljuk, míg jó sűrű nem lesz, nem baj ha darabos. Kihűtjük.
  5. A szobahőmérsékletű margarint géppel habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot hozzákeverjük géppel.
  6. Meggyes krém: A meggy kevés levével elkeverjük a pudingot. A meggy többi részét feltesszük főni, mikor forr, hozzáöntjük a pudingot, összeforraljuk. Kihűtjük.
  7. Tejszín: A tejszínt negyed órára fagyasztóba tesszük. Teljesen tiszta eszközökkel el kezdjük felverni géppel, felénél hozzáadjuk a cukrot és a fixálót.
  8. Összeállítás: Minden krémet habzsákba töltünk, ennek hiányában zacsiba (én a porcukrosat szeretem erre a legjobban), aminek a sarkát kivágjuk. Középre a meggyes krémet tesszük, majd köré a tejszínest, majd a csokisat és újra. A következő szinteken más sorrendet alkothatunk, úgy szeletelve szebb. A tortát végül bevonjuk a csokis krémmel, és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  9. Másnap elkészítjük a fondantot így.
  10. Tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9593
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 28.

Ajánló

Alkalomra.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Anikusz 11 recept

Kisfiam 3. szülinapjára készült egy cupcake torony tetejére, nagy sikere volt. :-)

Hozzávalók

A piskótához

A csokis krémhez

A meggyes krémhez

A tejszínes krémhez

A pillecukor fondant bevonathoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek