r
Nosalty Logó

Pusztapecsenye witch konyhájából

witch
Pusztapecsenye witch konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

a bundához

továbbá

721
Kalória
32.5g
Fehérje
20.6g
Szénhidrát
56.4g
Zsír
170.5g
Víz
173g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
1.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír

a bundához

továbbá

Összesen 721 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír

a bundához

továbbá

Összesen 5761 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír

a bundához

továbbá

Összesen 235 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    170.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    442 micro
Összesen 721 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    260.1 g

Zsír

  • Összesen
    451.2 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    289 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    1384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7350.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    360 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    424 mg
  • Foszfor
    2994 mg
  • Nátrium
    3142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    164.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1364.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    991 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    1227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2290 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3540 micro
Összesen 5761 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 235 kcal

Elkészítés

a bundához

  1. Egy nagy tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, sót meg a köményt. Simára keverjük a liszttel meg a tejföllel. Beleforgatjuk a finomra vágott fokhagymát, a kockára vágott vöröshagymát. Végül belereszeljük a burgonyát.

továbbá

  1. A szeletekre vágott húst klopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Megforgatjuk a lisztben, egyszerre csak annyit, amennyi a serpenyőben elfér, amiben sütni fogjuk.
  2. A felhevített olajba 1-1,5 ek masszát rakunk, gyorsan elhúzgáljuk akkorára, mint egy hússzelet, amit rá is rakunk azonnal. A tetejére is kanalazunk a masszából, szintén 1-1,5 evőkanálnyit, és vékonyra elsimítjuk.
  3. Hirtelen pirosra sütjük mindkét oldalát, kiszedjük egy tepsibe. Amikor az összes hús készen van, forró sütőbe tolva 20 perc alatt készre sütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 45x33x2

Néhány évvel ezelőtt vettem egy angol nyelvű receptes füzetet, amiben magyar ételek szerepelnek Hargitai Györgytől. Ott találtam rá erre a számomra ismeretlen ételre. Épp ezért nem is tudtam, hogy a krumplit nem hosszú szálakra kell reszelni, hanem pépesre. Néhány próba után maradok a hosszú szálak mellett, mert úgy jobban tetszik, olyan, mintha egy madár fészket akarna rakni benne. Na és persze dupla az adag, amit készítek, mint ami a füzetben szerepel, ha már ennyit kell pancsolni egy étellel. A bundázást kicsit átalakítottam, hogy ne csússzon le a húsról olyan könnyen.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek