Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos-marcipános püspökkenyér

Ananászos-marcipános püspökkenyér
Ananászos-marcipános püspökkenyér
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt itthon ananász, karácsonyról maradt színtelen marcipánmassza.  Ezekhez kerestem receptet és találtam a neten. Megsütöttem, mindenkinek ízlett.  Felveszem a repertoárba, és gondoltam, meg is osztom.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az ananászt meghámozzuk, a fás közepét eltávolítjuk, majd 200 g-ot kis kockákra vágunk.
  2. A marcipánmasszát egy keverőedényben konyhai robotgéppel jól átkeverjük. Hozzáadjuk a vajat, és jól összedolgozzuk.
  3. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót. Mindegyik tojást kb. fél percig keverjük bele.
  4. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és két részletben a masszához szitáljuk. Legvégül belekeverjük a felkockázott  ananászt. A tésztát egy kivajazott, sütőpapírral kibélelt gyümölcskenyér-formába öntjük.
  5. Miután megsült, 10 percig a formában állni hagyjuk, majd egy sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
  6. A tortabevonó csokit és a 3 ek étolajat egyszerre tesszük gőz fölé, és folyamatosan keverjük, míg a csoki el nem olvad és homogén, folyékony csokiöntetet nem kapunk.
  7. A kihűlt tortára öntjük a mázt, és igyekszünk az oldalára is simítani belőle.
  8. (Ha nem ettem volna meg a maradék ananászt, a tetejére is jutott volna! :)
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x11 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 920
elküldve: 2
receptkönyvben: 64
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
254 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

finom ananászos-marcipános süti, marcipánkenyér, marcipános-ananászos sütemény, püspökkenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1850
ananász 200 g
marcipán 200 g
margarin 175 g
porcukor 175 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
tojás 3 db
finomliszt 300 g
sütőpor 2 tk
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 3 ek