r
Nosalty Logó

Puncstorta bostina konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bostina
Puncstorta bostina konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 775 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6188 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 319 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 775 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    144.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2813.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1252 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1101.9 g
  • Cukor
    891 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1072 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    775 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1265 micro
Összesen 6188 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 319 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A 4 tojást habosra verjük a csipet sóval, kanalanként adagolva hozzá a hideg vizet, majd a cukrot, végül a lisztet, és a sütőport is hozzáadjuk.
  2. Egy kerek tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük, és a forma oldalára körben kb 2 cm magasan felhúzzuk, ezzel elősegítve, hogy ne legyen púpos a tortalapunk.
  3. Majd előmelegített sütőben készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  4. A kihűlt tortalapot megfordítjuk, az alja lesz a teteje, levágunk egy kb 1 cm magas szeletet, és kiszedjük a torta belsejét, hogy kb 1 cm széles perem maradjon.
  5. A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kávét és a kakaót, és állandóan keverve forrásig hevítjük, de nem forraljuk!
  6. A tűzről levéve, még melegen belekeverjük a vajat, ha az elolvadt, az elmorzsolt tortabelsőt, 0,5 dl rumot és a darált diót.
  7. 2 dl tejbe belekeverünk 0,5 dl rumot, és pici céklaporral rózsaszínre színezzük, majd a babapiskótákat rövid időre megmártjuk a rózsaszínű tejben, vigyázva, hogy lehetőleg ne ázzanak el.
  8. Az áztatott babapiskótát 4-5 darabra törjük, és hozzákeverjük a kakaós masszához.
  9. A maradék rumos tejjel meglocsoljuk a piskótalapot, a tetejét és az oldalát is.
  10. A piskótába töltjük a kakaós masszát, és befedjük a levágott piskótakarikával.
  11. A porcukrot átszitáljuk, és összekeverjük 0,5 dl rummal és 0,5 dl vízzel, pici céklaporral rózsaszínre festjük, majd a torta tetejére öntjük, hagyjuk, hogy elterüljön, és lecsorogjon az oldalán.
  12. Tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 94
  • Össznézettség: 62772
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 17.

Ajánló

Ha gyerekeknek is esznek belőle, használjunk rumaromát, és a kávé helyett tejet vagy vizet, esetleg koffeinmentes kávét. A rum mennyisége egyéni ízlés kérdése, ennyi rummal elég intenzíven rumos íze lett.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Puncstorta bostina konyhájából
bostina 17 recept

A városi cukrászdában finom puncs szeletet lehet kapni, de amikor tortát rendeltünk, nem ugyanazt kaptuk. Régóta kerestem "az igazit", sok receptet elolvastam, és végül összeraktam belőlük a nekem legjobban tetsző változatot. A végeredmény mindenkinek nagyon ízlett. Érdemes 1 nappal előbb elkészíteni, akkor van ideje megpuhulni a babapiskótának, és összeérni az ízeknek. Én most aznapi fogyasztásra készítettem, ezért jobban megáztattam a piskótákat, de másnap mindenkinek jobban ízlett.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Régen én is szerettem,- de ami volt, az mára már látványra sem az, nem hogy ízre, na meg, ha egyáltalán lehet kapni....:( Ki fogom próbálni ezt a megoldást is, köszönöm szépen.:) Éva-Anyóca

bostina

Kedves Éva-Anyóca! remélem, nektek is ízleni fog, nálunk az egész család nagyon szerette, még a teljesen tortaellenes párom is szívesen fogyasztotta. A sok helyen kapható sárga-rózsaszín cukorszirupos puncstortának nevezett valami nekünk nem jött be.

Bettymami

Mekkora tortaformában készítetted ezt a mennyiséget? Hétvégén tervezem megcsinálni, és örülnék ha (elsöre) sikerülne...:)) 24cm-es az én tortaformám, kitölti vajon a megadott mennyiség vagy több kellene? Köszi elöre is! Betty

bostina

Kedves Betty! gyorsan kiszaladtam és megmértem, az én formám is 24cm-es. a megadott mennyiséggel nem lesz nagyon magas a torta, olyan 5-6cm , ha magasabbat szeretnél, akkor kicsit emeld meg a mennyiségeket, mondjuk 6 tojásból süss piskótát. Ha a töltelékb?l véletlenül kimaradna, szerintem pohárdesszertként, tejszínhabbal a tetején is megállja a helyét.

Bettymami

Szia bostina! Köszi a gyors választ! Karacsonyra elkeszitettem annyi valtoztatassal, hogy dio helyett mandulat es a tetejere kesz cukormazat vettem/tettem. A csalad nem volt oda erte, en viszont annal inkabb...:) Nekem nagyon-nagyon izlik! Ök nem nagy puncsrajongok, szoval nem a receptben van a hiba... igy legalabb több marad nekem:))) Köszi a receptet! Kellemes Ünnepeket! Üdv. Betty

bostina

Szia Betty! örülök, hogy sikerült és legalább neked ízlett :) Biztos vagyok benne, hogy mandulával is finom. Nálunk az egész család szereti a puncsosat, igy oda kell figyeljek, hogy nekem is jusson ;)

Sz Éva

Szia! Ez a máz meg fog kemènyedni a tetején?

bostina

Szia! nem lesz k?kemény, de ha megszárad, egy szilárd ( tehát nem ragadós) cukormáz lesz ( a h?t?be érdemes letakarva betenni, mert ha felveszi a nedvességet, akkor újra ragadni fog)

Sz Éva

Köszönöm :)

Furita

Sajnos nekem nem nyerte el a tetszésemet a recept. Nagyon-nagyon édes és nagyon-nagyon alkoholos (igen, tudom rumaromával is csinálhattam volna). A töltelék rendkívül lágy lett és ázott (szottyos, ahogy felénk mondják), pedig betartottam minden mennyiséget és úgy készítettem, ahogy a recept írja. A máz még a mélyh?t?ben is folyt! :( Viszont a tortaalap hibátlan! Még egy soktojásos tortaalap sem sikerült ilyen szépre, ezt köszönöm!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek