r
Nosalty Logó

Szülinapi kávés puncstorta

NS
Szülinapi kávés puncstorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

916
Kalória
16.7g
Fehérje
120.5g
Szénhidrát
38.9g
Zsír
75.8g
Víz
271.1g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
89.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 916 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 5476 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A krémhez

A mázhoz

A díszítéshez

Összesen 252 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120.5 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 916 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    233.4 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6485.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1666 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    2415 mg
  • Nátrium
    1968 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    723.1 g
  • Cukor
    534 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    454.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1516 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    1330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2224 micro
Összesen 5476 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 252 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Egy kerek tortaformát (vagy fazekat) sütőpapírral vagy bármilyen vékonyabb paírral kibélelünk. (A tortaformát ráhelyezzük a papírra, körberajzoljuk, és kivágjuk.)
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Kanalanként hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük. Ezek után egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, és még kb. 5 percig verjük. A végén kerül bele a sütőporral elkevert és átszitált liszt. Ezzel már nem verjük, hanem fakanállal könnyedén keverjük.
  3. Beöntjük a tortaformába, és 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk. A hőfokot 160-170 fokra állítjuk, és kb. 45 percig sütjük. (Tűpróba) Ezek után a sütőt lezárjuk, és 10 percig még nem vesszük ki.
  4. Egy konyharuhát megszórunk porcukorral (nem ragad le a torta teteje). A tortát kivesszük, oldalát körbevágjuk, és hirtelen mozdulattal a konyharuhára borítjuk. A papírt lehúzzuk róla. (Könnyen lejön, ha egy nedves szivaccsal végigsimítjuk.)
  5. Mikor a torta kihűlt, tetejét 2 cm vastagságban levágjuk egy éles késsel. Belsejét egy kanál segítségével kiszedjük úgy, hogy kb. 1,5 cm-es pereme maradjon. Az 1 dl tejbe teszünk 1 kanál rumot, és a torta belsejét, valamint a fedőlap belső felét meglocsoljuk vele.A kiszedett piskótát egy tálba tesszük, kissebb darabokra tépkedjük.
  6. A töltelékhez a hozzávalókat - tojás, cukor, kakaó, kávé - elkeverjük, és lassú tűzön vagy gőzfűrdőben pár percig főzzük. Ráöntjuk a szétdarabolt piskótára, rászórjuk a diót, meglocsóljuk a maradék 3 kanál rummal, és összekeverjük. Az így kapott töltelékkel megtöltjük a tortát.
  7. A pudingot megfőzzük, hozzákeverjük a margarint, és ráöntjuk a töltelékre.
  8. Ráborítjuk a levágott lapot, kissé rányomjuk.
  9. A porcukrot összekeverjük a rummal és szörppel. Ha szükséges, óvatosan adunk hozzá egy kis vizet. Egy sűrű, éppen csak folyó masszát kell kapjunk. (Ha világosabb színt szeretnénk, akkor a szörpöt vízzel helyettesítjük.)Ezt tesszük a torta tetejére.
  10. A tejszín felverjük , a torta oldalát és tetetét ezzel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Tepsi mérete: 22

Mielőtt nekifogtam a tortának, nagyon sok receptet elovastam. Ennek ellenére mégis ért meglepetés. Pedig annyira nyílvánvaló lett volna... Történt ugyanis, hogy mikor a töltelétek visszaraktam a torta belsejébe, kicsit belenyomkodtam, egy kb. másfél ujnyi üres hely maradt a torta pereméig. A piskóta ugyanis magába szívta a folyadékot, és összement :-). A leggyorsabb és legegyszerűbb dolog az így keletkezett űr kitöltésére a puding volt. Hát így került a puding a tortába. Kicsit féltem, hogy ezzel sikerült elrontanom, de sem a kinézetén, sem az ízvilágán nem rontott. Sőt azt mondanám, szebb és finomabb volt, mint bármely puncstorta, amit addig ettem.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek