Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Foltos piskóta

Foltos piskóta
Foltos piskóta
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kígyó tortához gondoltam, foltos piskóta illik. A már általam gyakran készített piskótát változtattam foltosra.

Én robotgéppel kevertem a tésztát, de a lisztet fakanállal. 

Nekem több idő kellett a sütéshez, mint általában olvastam róla, ezért figyelni kell a sütésnél.

A sima piskóta eredetije Lady Kitchentől származik.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A barna részhez

ajánlat

Bármikor, ha piskótás sütit szeretnénk készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kerek tortaformának az alját kibéleljük sütőpapírral. A sütőt bemelegítjük 180 fokra.
  2. A tojásfehérjéket egy keverőtálba tesszük, a sárgákat egy bögrében félretesszük.
  3. A tojásfehérjékhez tesszük a sót és a citromlét, és habverővel majdnem keményre felverjük. A cukrokat  kanalanként belekeverjük. Egy-egy kanállal addig keverjük, amíg serceg a cukor. Ha már az összes cukrot belekevertük, még 1 percig keverjük. Lehet robotgépet is használni.
  4. Ezután a tojássárgákat egyenként belekeverjük, ekkor már jó kemény masszánk van.
  5. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és 1-2 kanállal gyors-durva mozdulatokkal fakanállal belekeverjük a masszába. A többi lisztet lassan-óvatosan keverjük bele. Nem kell, hogy teljesen sima legyen.
  6. A masszát kettévesszük, az egyikbe beleszitáljuk a kakaót, és óvatosan elkeverjük.
  7. A formába felváltva tesszük kanalanként a sárga és a barna masszát. Sárgára barna, barnára sárga kerüljön.
  8. Betesszük a sütőbe, és 10 percig rá sem nézünk, majd visszavesszük a hőt kb. 160 fokra, és további 25-30 percig kell még sütni.
  9. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük. Ha már jó, a lekapcsolt sütőben hagyjuk egy kicsit nyitott ajtónál. Kivesszük a sütőből, és így is hagyjuk egy kicsit hűlni. Körbevágjuk óvatosan a formában a piskótát, és rácsra tesszük tovább hűlni. Óvatosan lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt.
  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 372
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós-vaníliás piskóta, tarka piskóta, boci süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boszi13
Boszi / Boszi13 Fri, 2014-11-14 13:56

Szia!
Bocsi, de csak most vettem észre a kérdésed! Válaszom: fogalmam sincs! :) Gondolom már rájöttél! :)

Judit193
Judit193 Sun, 2013-07-07 21:16

Sziasztok, az lenne a kérdésem a recepttel kapcsolatban, hogy az én sütőmön úgy lehet állítani a fokot, hogy teljes láng, vagy tartalék láng. Ehhez a piskótához mi az ajánlott? Köszi előre is!:)

252
tojásfehérje 7 db
tojássárgája 7 db
citromlé 1 kk
1 csipet
cukor 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 7 evőkanál
sütőpor 0.75 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek