r
Nosalty Logó

Habroló Helenától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Habroló Helenától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Hab

Összesen 1093 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Hab

Összesen 4371 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Hab

Összesen 373 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.9 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 1093 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    244.7 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    656 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1508 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.5 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1958 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 4371 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 373 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Hab

Elkészítés

Tészta

  1. Egy tálba készítjük a kimért hozzávalókat, összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük másnapig.
  2. Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, mert egy kicsit ragadós, két részre osztjuk.
  3. Egyenként kinyújtjuk 2 cm szélesre, és kb. 30 cm hosszú csíkokra vágjuk.
  4. A formát átkenjük zsíros szalvétával, és rácsavarjuk a tésztát.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.

Hab

  1. A tojásfehérjét csipet sóval felverjük, és a kristálycukrot két-három részben hozzáöntve, gőz fölött kemény habbá verjük.
  2. Kihűlve megtöltjük, porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2737
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 01.

Ajánló

Legjobb pár nappal hamarabb megsütni, hogy a tésztája kicsit szikkadjon.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Habroló Helenától
helena26 458 recept

Nem olyan gyakran sütöttem, de viszont imádjuk. Nemrég ráakadtam erre a receptre, és húsvéti ünnepekre elkészítettem. Teljesen más a tészta állaga, mint a vett leveles tésztáé, sokkal finomabb! Amióta megtaláltam  a tészta receptjét, csakis ezzel készítem el. 

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Tészta

Hab

Címlapról ajánljuk

„Általában az egyszerű ételek híve vagyok, melyekhez a hozzávalókat a...

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Júniusban Baloghné Kele Juditot ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről, aki szép képeivel és újító receptjeivel gazdagítja az oldalunkat, Judit69 néven. Szia, Judit!

Nosalty

További cikkek