Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eszkimó szelet 4.

Eszkimó szelet 4.
Eszkimó szelet 4.
20 perc / sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok-sok évvel ezelőtt kaptam a receptet egy munkatársnőmtől, de én kicsit átalakítottam, mert nem szerettem volna nyers tojássárgát használni a krémhez. Húsvétra készült, elégedett volt vele a család.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A habhoz

ajánlat

A tetejét be lehet csorgatni csokimázzal vagy beszórni tortadarával, cukorgyönggyel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát: A sárgákat elkeverjük a sütőporral, 4 kanál cukorral, majd a 2 kanál vizet is hozzáadjuk. A fehérjét egy csipet sóval felverjük, majd a maradék cukorral kemény habbá verjük. A liszttel, a kakaóval, a tojássárgával óvatosan elvegyítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  2. A krémhez előbb megfőzzük a pépet: a tojások sárgáját, a lisztet simára keverjük kevés tejjel, majd a többi tej hozzáadása után állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Mikor elkezd főni, darabos lesz, de addig főzzük, s keverjük, míg elsimul. Kevergetve hűtsük ki.
  3. A margarint a cukorral elkeverjük, majd belekanalazzuk a kihűlt tojásos pépet.
  4. A piskótalapra simítjuk a kész krémet.
  5. A habot felverjük, majd a cukor hozzáadását követően gőz fölött verjük tovább addig, míg sűrű, selymes habot kapunk.
  6. A habot a krémre simítjuk.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 157
elküldve: 3
receptkönyvben: 304
elkészítve: 1/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerdi

Mióta szakács: 2010.09.22.
60 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

krémes kakaós piskóta, habos sütemény főzött krémmel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fancsol
Fancsol Fri, 2013-08-02 13:12

Kedves Gerdi!
Nekem ez a sutemeny igazan megtetszett el is van mentve ;) Holnap ki fogom probalni, egy ismerosom megcsinalta mar ezt a receptet es az o csaladjanak nagyon izlett es o mondta hogy probaljam ki! Koszonom a receptet, Udv: Fancsol :D

Gerdi
Gerdi / Gerdi Fri, 2013-08-02 13:17

Kedves Fancsol! Örülök, hogy megtetszett a recept! A kedves ismerős sikerét követően bízom benne, hogy nektek is ízleni fog! Sok sikert hozzá!
Üdvözlettel: Gerdi

Racijuci
Racijuci Mon, 2012-04-30 18:32

Helló Gerdi. Kipróbáltam ,bejött.Igaz hogy már két hete de most jutottam a géphez.A tetejét tortadarával szortam meg.Mutatós és fincsi lett.Sok puszi a receptért.

Gerdi
Gerdi / Gerdi Mon, 2012-04-30 20:48

Kedves Racijuci! Igazán örülök, hogy sikere volt a sütinek! Nem tudtam, honnan a sok puszi:-))) Üdv. Meli

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2011-04-29 18:55

Kedves Gerdi !
A te receptedet választottam holnapra a fiam ballagására.Nagyon guszta, biztos finom lehet !
Köszönöm a receptet, elkészítettem, a hütőben várja a holnapot.
Szeretettel üdvözöllek: Olaszné Anci

Gerdi
Gerdi / Gerdi Fri, 2011-04-29 20:55

Kedves Olaszné Anci! Köszönöm, hogy az én receptemre esett a válsztásod, remélem, ízleni fog. Nálunk bejött. Üdvözlettel: Meli

Ágicicmic
Ágicicmic Fri, 2011-04-29 12:58

Nagyon guszti és biztos finom is, ki is fogom próbálni. Csak annyit szeretnék hozzátenni és javasolni / bocsi /, hogy a sárga krémet a legegyszerűbb úgy főzni, mint a pudingot. A tej felét felteszed forrni, közben a többi tejjel kikevered a tojássárga-cukor-liszt keveréket csomómentesre, ha forr a tej félrehúzzuk, kézi habverővel elkeverjük a forró tejben és egy pillanatra visszatesszük a tűzre, és állandóan keverjük a habverővel, Biztos, hogy sem darabos nem lesz. és pár perc az egész. A többi megy a maga útján, én azonnal teszek bele egy falat vajat, v. margarint, hogy hűlés közben ne bőrösödjön meg, de néha azért meg is keverem... Nem kritika, csak tapasztalat....

372
tojás 6 db
víz 2 evőkanál
cukor 8 ek
finomliszt 6 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
1 csipet
sütőpor 0.5 csomag
tojássárgája 3 db
finomliszt 3 evőkanál
tej 3 dl
cukor 20 dkg
margarin 20 dkg
tojásfehérje 3 db
cukor 15 dkg