r
Nosalty Logó

Eszkimó szelet 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerdi
Eszkimó szelet 4.
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A habhoz

Összesen 374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A habhoz

Összesen 4478 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A habhoz

Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    215.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4503.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1089 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1725 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    564.5 g
  • Cukor
    444 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    1388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2223 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1273 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2149 micro
Összesen 4478 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A habhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát: A sárgákat elkeverjük a sütőporral, 4 kanál cukorral, majd a 2 kanál vizet is hozzáadjuk. A fehérjét egy csipet sóval felverjük, majd a maradék cukorral kemény habbá verjük. A liszttel, a kakaóval, a tojássárgával óvatosan elvegyítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  2. A krémhez előbb megfőzzük a pépet: a tojások sárgáját, a lisztet simára keverjük kevés tejjel, majd a többi tej hozzáadása után állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Mikor elkezd főni, darabos lesz, de addig főzzük, s keverjük, míg elsimul. Kevergetve hűtsük ki.
  3. A margarint a cukorral elkeverjük, majd belekanalazzuk a kihűlt tojásos pépet.
  4. A piskótalapra simítjuk a kész krémet.
  5. A habot felverjük, majd a cukor hozzáadását követően gőz fölött verjük tovább addig, míg sűrű, selymes habot kapunk.
  6. A habot a krémre simítjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 25986
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 29.

Ajánló

A tetejét be lehet csorgatni csokimázzal vagy beszórni tortadarával, cukorgyönggyel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok-sok évvel ezelőtt kaptam a receptet egy munkatársnőmtől, de én kicsit átalakítottam, mert nem szerettem volna nyers tojássárgát használni a krémhez. Húsvétra készült, elégedett volt vele a család.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!