r
Nosalty Logó

Születésnapi puncstorta marcipánnal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Születésnapi puncstorta marcipánnal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Szirup készítése

Továbbá

Összesen 645 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Szirup készítése

Továbbá

Összesen 3861 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Szirup készítése

Továbbá

Összesen 283 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 645 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    188.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4378.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1070 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    1773 mg
  • Nátrium
    1363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.5 g
  • Cukor
    397 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    734 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1230 micro
Összesen 3861 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Szirup készítése

Továbbá

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a liszt és sütőpor kivételével a sárgájához adjuk a hozzávalókat, és habosra keverjük. A tojások fehérjét 3 kanál cukorral habbá verjük, és a sárga masszával összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és kapcsos kimargarinozott, sütőpapírral bélelt tortaformában 160 fokon lassan sütjük.
  2. Csak akkor vesszük le a formáról, amikor kihűlt. Ekkor 3 egyenlő részre vágjuk, és a középső lapot csíkokba felvágjuk.

Szirup készítése

  1. A cukrot felforraljuk a vízzel, egyet-kettőt forr, és máris kész. Levesszük a tűzről, kettéöntjük, az egyikbe rumot vagy szörpöt teszünk, a másikat simán hagyjuk.

Továbbá

  1. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába, és vékonyan lekvárral megkenjük (a másik lapot is megkenjük, amit majd ráfordítunk).
  2. A süteményszeleteket felváltva beleforgatjuk, és a kapcsos formában lévő lapra szorosan egymás mellé tesszük. A tetejére a másik lapot rátesszük. Hűtőbe tesszük kb fél órára. Az oldalát vajkrémmel lekenjük. A tetejére marcipánt teszünk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 12182
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem krémet, hanem marcipánt tettem a tetejére, és nagyon finom azzal is.

Hozzávalók

Tésztához

Szirup készítése

Továbbá

Címlapról ajánljuk