Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puncsízű torta

Puncsízű torta
Puncsízű torta
78 perc / előkészület: 30 perc főzés: 3 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves Mindenki! Ezt a tortát most nemrégiben, március 9.-re készítettem, drága férjem szülinapjára. Annyi volt csak a kérése, hogy puncsízű legyen, mert ez a kedvenc íze :) Szóval megcsináltam, és ilyen lett :) Nem volt nehéz, de időt kell szánni rá :) Anyagilag nem a legolcsóbb, de egy évben egyszer van az embernek szülinapja :) Természetesen mindenki úgy díszíti, ahogy neki tetszik. Ez fantázia kérdése :) Remélem, hogy lesznek azért páran, akik nekifognak majd és elkészítik, mert a végeredmény számít, és biztosan dicsérő szavakat fognak kapni, mint ahogy én és a tortám kapott! :)

hozzávalók / 10 adag

Puncsízű krém készítése

Piskóta készítése

Összeállítás, díszítés

  • 20 dkg tortabevonó (fantázia szerinti díszítéshez)
  • 1 db narancs (fantázia szerint)
  • 15 dkg eper (fantázia szerint)
  • 60 dkg ostya (mindenki annyi darabbal és úgy rakja körbe, ahogy neki tetszik)
  • 2 dkg vaj (a gyorsabb dermedés miatt)

ajánlat

Elsősorban szülinapra ajánlom, de szerintem bármilyen alkalomra elkészíthető :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Puncsízű puding készítése

  1. A szokásos módon elkészítjük a puncsízű pudingot a tejjel és cukorral.
  2. Miután megfőztük a pudingot, hűlni hagyjuk. Néha kavarjunk bele, hogy ne bőrösödjön nagyon.

Piskóta készítése

  1. A sütőt előmelegítjük, majd a tojásokat szétválasztjuk.
  2. A tojások sárgájához hozzáadjuk a kristálycukrot, amit habosra keverünk fehéredésig fakanállal vagy géppel.
  3. A tojások fehérjét habbá verjük.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral.
  5. A tojások sárgájához hozzáadagoljuk a lisztes sütőport.
  6. A habbá vert fehérjét óvatosan hozzákeverjük a lisztes sárgájához. Ha látszik a tésztán, hogy levegős, miközben kavargatjuk, akkor nagyon jól dolgoztunk.
  7. A tortaformánkat kibéleljük sütőpapírral (én 24 cm-es formát használtam, a forma oldalát ki szoktam kenni, nem papírral bélelem ki).
  8. A formába öntjük a masszánkat, majd egy kicsit az asztal lapjához ütögetjük, hogy a felesleges levegő kijöjjön.
  9. Az előmelegített sütőbe rakjuk, amit 180 C fokra állítunk be. 40-45 percig sütjük alsó-felső sütéssel, légkeverés nélkül. 20-25 perc eltelte után már megnézhetjük egy hústűvel vagy fogpiszkálóval, hogy áll a tésztánk.
  10. Miután megsült, kivesszük a formából, majd lehúzzuk róla óvatosan a sütőpapírt. Hűlni hagyjuk, majd 3 részre vágjuk a piskótánkat. Csokidíszeket is készíthetünk: felolvasztjuk gőz felett a csokinkat, majd 2 dkg margarint vagy vajat keverünk hozzá, hogy hamarabb dermedjen.
  11. Egy sütőpapírra különböző formákat készítünk, ami fagyasztóba rakva 5 perc alatt elkészül, és könnyedén lecsúsztathatunk róla.

Összeállítás, díszítés

  1. Kemény habbá verjük a tejszínünket, majd óvatos mozdulatokkal lazítjuk a pudingunkat annyi mennyiséggel és olyan állagúra, amilyenre szeretnénk. Miután kihűlt és 3 részre vágtuk a piskótánkat, elkezdhetjük betölteni a krémmel.
  2. Körülbelül azonos vastagságúra töltsük be a lapokat.
  3. A megmaradt habbal vonjuk be a tortánkat.
  4. Nem maradt más hátra, mint hogy feldíszítsük a tortánkat, ami ízlés és tetszés szerinti. Bármilyen gyümölcsöt vagy díszítő elemet használhatunk.
  5. Tálalásig hűtőbe rakjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 145
elküldve: 1
receptkönyvben: 62
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szarvasné Marcsi

Mióta szakács: 2011.05.23.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

Puncsízű tortám férjem szülinapjára, pudingkrémes szülinapi torta, puncspudingos torta, tejszínes puncspudingos torta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

841
puncs pudingpor 2 csomag
tej 6 dl
cukor 3 ek
növényi habtejszín 1 l
finomliszt 9 evőkanál
tojás 9 db
cukor 9 ek
sütőpor 1 csomag
tortabevonó 20 dkg
narancs 1 db
eper 15 dkg
ostya 60 dkg
vaj 2 dkg