r
Nosalty Logó

Csirkemájas burgonyatorta

NS
Csirkemájas burgonyatorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

350
Kalória
20.8g
Fehérje
28.4g
Szénhidrát
16.5g
Zsír
254g
Víz
350.7g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    254 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2114 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    587 micro
Összesen 350 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3067.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1380 mg
  • Nátrium
    651 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1016.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8688 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    284 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1672 micro
  • Kolin:
    989 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8457 micro
  • α-karotin
    288 micro
  • β-karotin
    2478 micro
  • β-crypt
    300 micro
  • Likopin
    5246 micro
  • Lut-zea
    2349 micro
Összesen 1402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    483 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    299 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított, megmosott burgonyát kockára vágjuk, sós vízben feltesszük főni.
  2. Még forrón leszűrjük, pici főzővízzel és a tejjel összetörjük (villával), majd összekeverjük az ételízesítővel és a tojássárgákkal.
  3. Közben a csirkemájat mregmossuk, megtisztítjuk, feldaraboljuk vékonyra. A hagymát üvegesre pároljuk, belekeverjük a pirospaprikát, majorannát, beledobjuk a paprikát, paradicsomot, vizet öntünk hozzá, majd beletesszük a májat is. Pár percig kevergetjük, amíg a máj kifehéredik, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, egy tálban összeforgatjuk a májat a burgonyapürével, majd a tojáshabbal.
  5. Kiolajozunk egy kerek tortaformát, morzsával beszórjuk, belesimítjuk a májas burgonyát.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Ha kisült, még melegen levesszük a kapcsos tortaforma szélét, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Egy régi Tina receptgyűjteményben találtam, és régóta szemeztem vele, hogy megsütöm. Valahogy jobban nézett ki képen, mint amilyen lett, a család annyira nem lelkesedett, szerintük inkább süssek pizzát. Még nekem is, aki szereti a sós ízt picit sós volt, pedig a recept szerint még a végén is lehet sózni, ha szükséges (én nem tettem), nekem a só és az ételízesítő együtt is sok volt. A lecsós változat az én ötletem volt, az alapreceptben nincs benne.

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Krémes citrompite

Fanyar töltelékével és omlós tésztájával lehengerlő desszertélményt nyújt a citrompite. Ez szerencsére nem jelenti, hogy sokat kéne vele macerázni: meglehetősen egyszerű az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek