Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemájas burgonyatorta

Csirkemájas burgonyatorta
Csirkemájas burgonyatorta
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi Tina receptgyűjteményben találtam, és régóta szemeztem vele, hogy megsütöm. Valahogy jobban nézett ki képen, mint amilyen lett, a család annyira nem lelkesedett, szerintük inkább süssek pizzát. Még nekem is, aki szereti a sós ízt picit sós volt, pedig a recept szerint még a végén is lehet sózni, ha szükséges (én nem tettem), nekem a só és az ételízesítő együtt is sok volt. A lecsós változat az én ötletem volt, az alapreceptben nincs benne.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Elkövettem azt a bakit, hogy botmixerrel pürésítettem a májat és a krumplit, a recept szerint csak villával törjük össze. Valószínűleg úgy jobb lett volna, az íze sem annyira "egynemű" és mutatósabb is, ha érződnek benne a darabok. Én majonézes kukoricával tálaltam, ami valahogy jobban fogyott... Hidegen is fogyasztható, szerintem úgy sokkal jobban érvényesülnek az ízek is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított, megmosott burgonyát kockára vágjuk, sós vízben feltesszük főni.
  2. Még forrón leszűrjük, pici főzővízzel és a tejjel összetörjük (villával), majd összekeverjük az ételízesítővel és a tojássárgákkal.
  3. Közben a csirkemájat mregmossuk, megtisztítjuk, feldaraboljuk vékonyra. A hagymát üvegesre pároljuk, belekeverjük a pirospaprikát, majorannát, beledobjuk a paprikát, paradicsomot, vizet öntünk hozzá, majd beletesszük a májat is. Pár percig kevergetjük, amíg a máj kifehéredik, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, egy tálban összeforgatjuk a májat a burgonyapürével, majd a tojáshabbal.
  5. Kiolajozunk egy kerek tortaformát, morzsával beszórjuk, belesimítjuk a májas burgonyát.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Ha kisült, még melegen levesszük a kapcsos tortaforma szélét, és tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 930
elküldve: 0
receptkönyvben: 85
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Borsmentalevél

Mióta szakács: 2011.06.21.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemájas krumplitorta, májas burgonyatorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Edit64
Edit64 Tue, 2014-10-28 20:38

Belevágtam. El is készült. Nagyon-nagyon finom lett.:-) Köszönet a finom receptért.

350
burgonya 50 dkg
tej 3 dl
tojás 3 db
csirkemáj 25 dkg
fűszerpaprika 1 ek
napraforgó olaj 3 ek
ételízesítő 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
majoranna 1 tk
paradicsom 2 db
paprika 2 db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek